Brasov Heroes: Obstacole naturale si artificiale

Eterna ploaie, care pare-se ca vrea sa stea cu noi in fiecare zi din 2016, nu a impiedicat multii eroi care s-au prezentat la startul editiei de vara, a 3-a, a cursei caritabile Brasov Heroes. Fie ca au fost pe traseul scurt sau lung, individual sau echipa, fiecare participant s-a distrat si a alergat pentru a sustine o cauza caritabila, din cele 13 inscrise de ong-uri din Brasov si nu numai.

alaturi de echipa ACC, dupa cursa.

alaturi de echipa ACC, dupa cursa.

M-am inscris la cursa lunga, individual, 8 km ploiosi si noroiosi. Chiar daca a fost vorba de un concurs de alergare, am fost destul de serios si am tras tare ca sa termin bine. S-a plecat cu o roata in jurul lacului, in ritm decent, lumea nu se grabea, cred ca ei stiau ce urmeaza, eu…nu :D. Am mai fost pe potecile de deasupra gradinii zoologice, dar cu bicicleta, nu pe jos. Si desi ma asteptam sa fie si urcare, ca deh, a fost un concurs de trail running, nu maraton urban, totusi, cam prea multa pentru mine.

Al doilea kilometru mai ales, dupa cum se si vede pe Strava, ne-a spart cu urcarea. Noroc ca mai pe la toate concursurile mai facem si cate-un pic de push bike, nu era deci ceva nemaivazut si am reusit chiar sa depasesc cativa concurenti. Push-bike + gambe de rugby for the win!Heroes

Am mai aflat ceva, viteza scazuta pe coborari n-are legatura cu bicicleta, it’s in my head, pentru ca si aici m-or depasit o gramada de oameni la vale, pe care-i prindeam din nou pe plat si mai ales pe urcari. Vand instinct de autoconservare, ca nou, activ si cu vointa proprie. :D:D:D. 

Am intrat intr-un ritm decent, mai mergeam pe urcari, am mai si dat viteza la vale, m-am incurcat in vreo doua zone cu labirint din ate, mi-au tremurat izmenele la catararea pe turnul de apa, din cauza inaltimii, apoi am facut o baie de noroi prin spatele caselor si am ajuns la finish, in sprint, cum se cuvine, pe locul 21 in clasamentul general al cursei lungi, cu putin peste 58 de minute. Un antrenament foarte bun pentru urmatoarele evenimente.

Nu trebuie uitat scopul caritabil al cursei, proiectul „Calarie terapeutica (Hipoterapie) pentru tinerii cu nevoi speciale” al Asociatiei Copiii de Cristal a ajuns la 63% din fondurile necesare. Se mai poate dona pana la 1 iulie, in pagina dedicata proiectului, aici.

Un eveniment foarte bine organizat, cu voluntari inimosi, la care-am participat cu placere impreuna cu prietenii mei si la care voi mai participa, de oricate ori voi avea ocazia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *