4 Pedale: Fun&fast stuff

Incep prin a le multumi colegilor de la Vodafone pentru implicare si pentru modul in care au organizat participarea noastra in numar asa de mare la eveniment. Apoi, tin sa-i multumesc in mod special lui Daniel, care mi-a fost coechipier de ocazie, dupa ce colegul cu care trebuia sa particip initial a fost fortat sa anuleze participarea.

Daniel, pe tura 1

Daniel, care a tras tare pe tura 1

Am ajuns la start si ne-am facut strategia. Eu urma sa plec in schimbul doi, speram sa am de-a face cu mai putina aglomeratie, astfel incat sa pot sa imi dezlantui „viteza intergalactica” :D. Interesant formatul asta de stafeta, mi-am mancat unghiile cat am asteptat sa vina colegu’ ca sa pot sa plec. A venit intr-un timp foarte bun, cum si-a propus, in mai putin de o ora, am batut palma ca sa transferam stafeta si iata-ma plecat in cursa….in alergare :D. Asa se realiza schimbul, am avut de alergat vreo’ 200 de metri, pana sa pot sa incalec si sa-i dau bice. M-am urcat intr-un final si am plecat intr-un sprint continuu, pe portiunea initiala de asfalt. De altfel, nu cred ca am mers pe foaia mijlocie mai mult de 500 de m pe tot traseul, „am bagat” foaie mare si pinion mic for the win.

Nu mi-a iesit strategia cu evitarea aglomeratiei (desi cu siguranta a fost mai rau pe prima tura), pentru ca am avut de depasit o gramada de oameni, cred ca am apropiat suta, pana la final. In principiu, nu a fost chiar asa de rau, pentru ca drumul era destul de lat, dar au fost 3-4 sectiuni de single trail pe care nu s-a putut depasi si am pierdut ceva timp acolo. Nu mai zic ca am dat si peste cativa insi mai incapatanati, care nu ar fi facut loc (in zone in care puteam merge 2 in paralel, nu eram absurd), tineau cu dintii de locul pe traseu, zici ca eram pe podium :). Oricum, acestea au fost exceptii, in general oamenii au raspuns frumos la rugamintea mea, ba mai mult, chiar ma incurajau sa trag tare si sa mentin viteza.

12017689_1650596701850221_9132436139142556708_o

Traseul, fain. Desi mai plat ca „mintea lu’ Gingasu'”, a fost interesant, cu single trail, cu niste santuri, cu 2-3 copaci cazuti, cu o bucata pe niste denivelari intr-un camp, in soare. Pentru un concurs la campie, a fost ok, organizatorii au scos tot ce se putea din el. E drept, nu mi-a placut ca nu a fost urcare deloc… n-am putut sa-mi turez muschii la deal si nu mi-a mai placut ca a fost scurt. Pe mine, cu ale mele motoare diesel, nu m-a avantajat, s-a terminat inainte sa inceapa si nu m-a prea durut, drept dovada nu am poze in care sa se vada suferinta :D. Oricum, traseu fain, o schimbare fata de ce-am parcurs in ultima vreme.

Am tras deci tare, cu cele 3-4 intarzieri cauzate de aglomeratie, am mers maxim. Am mai pierdut ceva timp la 2 zone mai tehnice, din cauza concurentilor care se oprisera sa se dea jos, but still.

Pe portiunea de final, vreo 500m pe asfalt, am bagat NOS si am rupt  norma, drept dovada, am pe Strava al 13-lea timp din 313, la 4 secunde fata de cel mai rapid concurent. Am terminat cu timpul 51:53, locul 34/219 la Nivel 3, la peste 5 minute de castigator. La general, am avut al 86-lea timp, din 515 concurenti. Traseul fiind foarte scurt, diferentele au fost mici, fiecare eroare/franare a costat locuri in clasament. Ca echipa, ne-am clasat (intr-un clasament general-neoficial) pe locul 71 din 317 echipe, respectiv pe 30 din 116 la categoria de concurs, nivel 3.

In concluzie, un concurs interesant, la care-am participat impreuna cu multi colegi si prieteni, un antrenament util pentru ultimele doua provocari ale anului: BikeXpert Alpine Challenge si Sugas Race, in ceea ce priveste ritmul si atmosfera de cursa. Cand ma gandesc la diferentele de nivel…2300m si 1600m…nu prea mai pare asa util :D:D:D. viticola-logo

Multumesc inca o data colegilor, dar si partenerilor mei: Viticola SA, ProAlpin si Asociatia Copiii de Cristal, pentru sustinere, respectiv Vodafone, pentru sprijinul oferit la acest concurs.

Urmeaza Campionatele Nationale XCM/BikeXpert Alpine Challenge, pe 3 octombrie. De abia astept. Desi, cumva, ma bucur ca s-au amanat, pentru ca am timp sa mai lucrez un pic la forma sportiva, va fi greu, asa ca orice  ora de antrenament in plus, conteaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *