7 pe Scurt- Ep. 6

Bine ati revenit la 7 pe Scurt, episodul 6. Chiar daca inca-i iarna, in ultimele zile a mai iesit soarele si am avut cel putin o raza de speranta (poetic, nu?) ca or’ sa vina si zile mai calduroase, ca sa putem da o pedala fara sa muste gerul din noi. Mai rabdam un pic, ne luam o cafea calda si ne apucam sa citim ce s-a mai intamplat in lumea cliclismului in ultima saptamana.

1. Vesti bune din Spania, unde Vlad Dascalu a participat la prima cursa din acest sezon: Costa Blanca Bike Race– UCI S2, in echipa cu Peter Fagerhaug, de la Corendon Circus. Dupa o pana in prima zi (locul 21), ei au avut o evolutie din ce in ce mai buna, locul 6 in etapa a doua, podium in etapa a 3-a- locul 2 si victorie in ultima etapa. Au incheiat astfel pe locul 7 la general, la vreo 17 minute de castigatori, in conditiile in care in prima etapa au pierdut peste 20. O cursa foarte buna deci, in compania unor nume foarte grele din XC-ul mondial, cu echipele lui Brat Brentjens, Primaflor Mondraker si DMT toate UCI, in prin plan. Va ziceam prin episodul 3 ca tre’ sa stam cu ochiii pe Vlad, asteptam, ca si el, primele etape de Cupa Mondiala. Daca nu ati dat deja like la pagina lui de Facebook, ce mai asteptati?

Vlad

Castigatori in etapa a 3-a a Costa Blanca Bike Race (c)Vlad Dascalu

2. In weekend au avut loc Campionatele Mondiale la Cyclocross, unde cei mai buni sportivi din lume la aceasta disciplina s-au batut pentru tricourile Rainbow Stripes. Castigatorii au fost (previzibil) Mathieu Van der Poel la baietii si Sanne Cant la fete, singura surpriza fiind in cursa de fete U23, unde Inge Van der Hejden a castigat in fata favoritei Ceylin del Carmen Alvarado- colega lui MvDP. Cursele au fost geo-blocate, putand fi urmarite in Romania pe Eurosport Player. Am gasit totusi pe canalul oficial UCI cursele baietilor U23 si Juniori, pe care va invit sa le urmariti- de asta nici nu zic cine a castigat aurul acolo 🙂 .

3. Tot din zona CX vine inca o stire importanta pentru ciclismul romanesc, in 3 noiembrie 2019 va avea loc editia din acest an a November Cross, concursul organizat de Timotei Pacurar la Micasasa, jud. Sibiu. Noutatea este ca acest concurs este inscris in calendarul UCI, din cate stiu eu, fiind prima data cand avem un concurs international de cyclocross, in Romania. Este de asteptat sa avem o prezenta internationala si mai mare (numeric si calitativ) si este un pas extraordinar pentru aceasta ramura a sportului, la noi in tara. Sa le uram succes si sa lovim cu un like pagina CycloCross Nation, organizatorul si promotorul acestei ramuri pe plaiuri mioritice, in ultimii ani.

4. S-a anuntat Cupa Nationala de Enduro, competitie care isi duce mai departe viata, (dupa ce a aparut in 2017, daca nu ma insel) ca fiind campionatul/circuitul care reuneste concursurile de enduro de la noi din tara. No news inca pentru cursele de downhill, vedem daca se mai anunta ceva si pe acolo. Cupa de anul acesta va fi organizata de Bike Attack Resita, echipa organizatoare a Metal Enduro- care anul trecut a fost eveniment EWS Qualifier, alaturi de Federatia de Ciclism si alti parteneri. Calendarul de anul acesta contine 6 etape, plus Campionatul National, cu distributia de mai jos. Le uram succes in organizare si le urmarim activitatea pe pagina lor de Facebook.

#1 CNE DROBETA TURNU SEVERIN 11-12 MAI
#2 CNE CÂMPULUNG MUSCEL 8-9 IUNIE
#3 CNE SEMENIC, VĂLIUG 6-7 IULIE
#4 CNE ORADEA 3-4 AUGUST
Campionat Național de Enduro STRAJA, LUPENI 24-25 AUGUST
#5 CNE HARGHITA, MĂDĂRAȘ 7-8 SEPTEMBRIE
#6 CNE REȘIȚA 11-12-13 OCTOMBRIE

CNE

Cupa Nationala Enduro 2019 (c)CNE

5. Mi-a scapat, pana acum, calendarul de sosea al curselor internationale care vor avea loc in Romania. Patru astfel de competitii vom avea in 2019, incepand cu Turul Bihorului, deja traditionalul Turul Sibiului, Turul Tinutului Secuiesc si Turul Romaniei. Imbucurator este ca trei dintre aceste 4 evenimente sunt de categorie UCI 2.1 (Turul Tinutului Secuiesc este 2.2), avand astfel conditiile pentru a primi la start echipe bune, Pro Continentale si Continentale, cu ciclisti pe care ii vedem pe la TV. N-am ajuns la niciun concurs de acest calibru pana acum, mi-as propune anul acesta sa vad macar Turul Sibiului, care e boss lvl.

UCI Road

Curse UCI la sosea 2019 (c)Uci.ch

Cam astea au fost cele mai importante stiri din aceasta saptamana, intram in linie dreapta pentru primele concursuri de la noi, asa ca, spor la antrenamente si tineti aproape, pentru urmatoarele editii ale #7peScurt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *