A doua sansa- SOS Satele Copiilor

SOS Satele Copiilor este un ONG cu traditie in Romania, implinind anul acesta 25 de ani de existenta,  25 de ani de fapte bune pentru cei peste 65000 de beneficiari, copii din medii si familii defavorizate, care au primit o sansa la o viata normala. Ganditi-va la un copil pe care il cunoasteti, care traieste in conditii neprielnice, sau are probleme in familie- parinti abuzivi, saracie, boli, cine stie mai ce… El/ea are un nume, nu? Ganditi-va acum ca i s-ar schimba viata total, ca ar aparea in viata lui niste oameni care s-ar ingriji mai bine de sanatatea lui, de educatia si de perspectivele lui in viata. Puneti acum langa el inca 64999 de copii si ajungeti la dimensiunea activitatii SOS Satele Copiilor din acesti 25 de ani. Ani in care:

„– peste 250 de tineri au iesit din sistemul de ingrijire alternativa SOS, intre 18 si 26 de ani;

– aproape 200 de copii si tineri cresc in prezent, in cele 3 Sate SOS din Bucuresti, Cisnadie – Sibiu si Hemeius – Bacau;

– peste 3.400 de copii, din aproape 1.000 de familii vulnerabile au primit sprijin pentru a ramane “acasa”. 98,55% dintre acestia au ramas alaturi de parintii biologici.

Peste 90% dintre tinerii care au crescut si au plecat din sistemul de ingrijire alternativa SOS sunt perfect integrati in societate, ceea ce inseamna ca au un loc de munca stabil si o locuinta.”

A doua Sansa  (c)sos-satelecopiilor.ro

A doua Sansa (c)sos-satelecopiilor.ro

Nu am avut ocazia sa fiu voluntar pentru unul din satele SOS (sunt trei in tara, unul la Bucuresti, altul la Sibiu (Cisnadie) si unul la Hemeius (Bacau) )- este insa un obiectiv pentru 2019, dar am pus mana si m-am implicat cu o donatie lunara in campania lor „A doua sansa).  Ceea ce va doresc si voua:

Donează 2 euro lunar si ofera a doua sansa la o familie.
Trimite prin SMS cuvantul “MAMA” la numarul 8844 si contribuie
pentru ca niciun copil sa nu crească singur.

Pagina campaniei este aici, unde puteti dona si prin card, daca doriti sa contribuiti cu mai mult de 2 euro/ luna, sau nu va place prin SMS. Tot pe link aveti si celelalte testimoniale video ale persoanelor cunoscute care s-au implicat in campanie, dar si dorintele (simple, pentru noi) ale opt copii, printe cei care vor beneficia de a doua sansa.

„E foarte greu sa primesti a doua sansa. Dar e foarte usor s-o oferi.”

Asa ca, nu sta pe ganduri:

  • trimite SMS-ul la 8844, cu textul „MAMA” si alatura-te campaniei „A doua sansa” (sau doneaza online)
  • daca poti, implica-te ca voluntar in activitatile SOS Satele Copiilor, detalii aici. Timpul petrecut cu locuitorii satului (copiii 🙂 ) e chiar mai pretios decat orice donatie in bani.
  • daca vrei sa iti schimbi job-ul si sa lucrezi full-time pentru copii, vezi daca nu cumva SOS Satele Copiii angajeaza pentru o pozitie care te-ar interesa, aici.
  • da like si share acestui post.
  • aboneaza-te la postari similare. Cu adresa de mail,  in dreapta paginii, unde scrie „Subscribe”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *