A inceput Cupa Mondiala de Cyclocross

Vine (chiar a venit, dupa ultimele zile) iarna! :-S. OMG OMG, s-au dus vremurile cand se lumina la 5:30, de la 6 eram in padure. Sau cele in care se intuneca la 9 juma’, de puteai sa pleci la tura la orele 20. Asa ca, ne ramane calea asfaltului, a noroiului cu zapada din padure, la lumina intunericului, sau turele de weekend, pe lumina. Cel putin noua, astora care avem serviciul de tip 9-6. Chiar daca MTB-ul este suficient de versatil pentru a putea sa te bucuri si de asfalt si de zapada, exista si o ramura specializata a ciclismului, extrem de apreciata si „celebra”- mai ales in Belgia/Olanda, care se adreseaza sezonului rece: Cyclocross-ul.

Trek Boone- Cyclocross (c) trekbikes.com

Trek Boone- Cyclocross (c) trekbikes.com

De la wiki citire: Cyclo-cross (sometimes cyclocross, CX, cyclo-X or cross) is a form of bicycle racing. Races typically take place in the autumn and winter (the international or „World Cup” season is October–February), and consist of many laps of a short (2.5–3.5  km or 1.5–2  mile) course featuring pavement, wooded trails, grass, steep hills and obstacles requiring the rider to quickly dismount, carry the bike while navigating the obstruction and remount. 

Practic, sunt biciclete asemanatoare cu, sau derivate din cursierele de sosea, care peste ani s-au specializat foarte mult, potrivite pentru teren accidentat, noroios sau nisipos. Pentru ca sportul a crescut si in popularitate, avem de mai multi ani rideri specializati pe cyclocross, mari campioni, care desi au mai cochetat si cu MTB Cross-Country sau cu soseaua, si-au castigat renumele prin noroaiele de la Cyclocross.

Dupa aceasta introducere putin mai lunga, ce voiam sa va zic de fapt e ca a inceput Cupa Mondiala de Cyclocross, „miezul” competitiilor acestei discipline, bine, alaturi de Campionatele Mondiale. Ceea ce e fitza este ca UCI (Uniunea Ciclista Internationala) transmite live pe canalul de Youtube toate etapele. Bineinteles, le putem viziona si ulterior. Asa ca, daca doriti sa vedeti niste „bike-racing” si iarna, loviti butonul subscribe si apoi play. Un mic preview, cursa fetelor de la Las Vegas, prima etapa a sezonului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *