Absa Cape Epic…

„I have a dream” zicea Martin Luther King in 28 august 1963 in discursul care a ramas in istorie. „I have a dream” canta si formatia ABBA, prima data in 7 decembrie 1979.

Cand te gandesti la Africa de Sud, ce-ti vine in minte? Nelson Mandela, Rugby, diamante si poate.. Cupa Mondiala la fotbal, din 2010. Ei bine, Africa de Sud, mai exact provincia Western Cape, este scena pe care se desfasoara cea mai celebra, cea mai mare, cea mai faimoasa cursa de mountain bike din lume: Absa Cape Epic, corespondentul Turului Frantei. Din pacate, am uitat sa o mentionez in articolul precedent, la XCM, ca fiind printre competitiile majore.

Doua diferente importante fata de Turul Frantei. In primul rand, suprafata: de la drumurile asfaltate din Europa, la poteci si drumuri in salbaticie, in tinuturi „untamed”, dupa cum le numeste chiar organizatorul. A doua diferenta este ca la Absa Cape Epic pot participa si amatorii, nu este o competitie rezervata profesionistilor, ciclisti din echipe UCI World Tour. Bineinteles, asta nu inseamna ca este pentru oricine: 748 km si 16000 de m diferenta pozitiva de nivel in 8 zile…. aproape jumatate din cat am mers eu pana acum, in prima jumatate din anul 2015 :O . Ce sa mai povestesc, have a look mai jos, sa vedeti despre ce e vorba:

Sunt 600 echipe, formate din doi ciclisti, iar locurile se acorda prin loterie, atat de mare este cererea. Deci nu e suficient sa ai materialul de concurs, un coechipier, amandoi sa fiti capabili sa va incadrati in timpii limita din fiecare etapa si sa ai bugetul necesar de aprox. 10000 de euro (~5000 doar inscrierea cu toate cele incluse, ~3000 transportul + ceva bani de rezerva)….trebuie sa mai ai si noroc, sa castigi la loto dreptul de a participa 😀 😀 .

Dar no, daca era prea usor, nu merita chinul.

Asa ca…. I Have a dream… in 3- 5- 10 ani… sa devin un membru al  Amabubesi Finisher Club, adica sa termin o editie a Absa Cape Epic.  Pana atunci, clasicul #hardworkanddedication si la anul, cel putin o participare intr-o cursa pe etape, ca doar cu un maraton pe weekend, nu se face primavara :).

54_c2.20140128040448.img

copyright @AbsaCapeEpic

PS: daca v-am starnit interesul, click aici pentru un rezumat al editiei 2015.

Update: am si gasit un candidat bun pentru 2016, care este si foarte aproape de casa. 205 Km cu 6999m diferenta de nivel. Avem deci prima intrare in calendarul 2016 :).banner B4M.2016.500

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *