Big Build Habitat, la Constanta

Am scris acum ceva vreme despre proiectul celor de la Habitat for Humanity Romania: Voluntar in Malawi. Am primit, cum ma asteptam, reactii de genul: „de ce sa mergi in Malawi si sa nu construiesti in Romania??„. Iata ca avem, din nou, sansa sa fim voluntari pe un santier Hanbitat, la actiunea Big Build 2018, eveniment de voluntariat prin care se vor constui 8 case in doar 5 zile, in localitatea Cumpana, Jud. Constanta.

Big Build 2019 (c) Habitat for Humanity

Big Build 2019 (c) Habitat for Humanity

Dupa cele 5 zile in care voluntarii Habitat vor lucra pe santier, 8 familii isi vor lua in primire noua casa. Am mai zis, modul de lucru al Habitat asigura o schimbare majora si de durata in viata beneficiarilor. De la organizatori citire „Beneficiarii locuintelor noastre sunt familii si tineri care lucreaza si care au un venit stabil, dar care nu câstiga suficient incat sa isi permita un credit imobiliar sau o chirie decenta.

Pentru ei, Habitat for Humanity România construieste locuinte decente si accesibile, care au puterea sa le schimbe viitorul pentru totdeauna.

Intr-o casa sigura si decenta, parintii isi cresc copiii mai usor, merg mai linistiti la serviciu, ajung sa avanseze in cariera si sa castige mai bine. Copiii au un loc unde sa se joace si sa isi faca temele si ajung sa aiba rezultate mai bune la scoala. Si suna destul de impersonal „beneficiarii”. Cand te uiti la poza lor si citesti cine sunt, altfel parca te-ndeamna constiinta sa te bagi ca voluntar, sau macar sa donezi. Uite: citeste despre familia Constandache. 

Familia Constandache, una dintre familiile beneficiare ale proiectului (c) https://www.habitat.ro/

Familia Constandache, una dintre familiile beneficiare ale proiectului (c) https://www.habitat.ro/

„Pentru Alexandra si fratele ei mai mic, BIG BUILD 2018 înseamna prima sansa la propria lor camera.”  Si un pas in directia corecta pentru viitorul lor.  Acum ca te-am convins 🙂 , sa-ti zic ce ai de facut:

A. Inscrie-te ca voluntar,  pentru doua, trei sau toate cele cinci zile. Pune umarul, alaturi de ceilalti voluntari si de familiile beneficiare la constructia celor 5 case. Iti garantez ca merita!

B. Daca, din nefericire, nu poti, ajuta-ma sa strang cei 1000 de lei necesari pentru a putea participa la Big Build.

C. Sharing is caring, dupa ce-ai facut primele doua puncte, da un share, sa mai vina si sa mai doneze si prietenii tai.

Mai citeste o data de ce cred ca te ajuta si merita sa participi ca voluntar pe santierele Habitat, daca nu esti convins deja. Daca esti, ajuta-ma sa ducem vestea mai departe si sa gasim prieteni pentru familiile beneficiare. Copiii lor merita sansa pe care tu si eu am avut-o! Si este in puterea ta sa le-o oferi.

credit foto: Habitat.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *