Campionatele Mondiale de Ciclocross: Ciclism (si sport) la superlativ

Au trecut aproape doua saptamani de la finalul Campionatelor Mondiale de Ciclocross, cel mai important (poate la acelasi nivel cu Cupa Mondiala) eveniment de CX din calendarul Federatiei Internationale (UCI). Dupa aceste curse se acorda celebrele tricouri  „Rainbow-Stripes”, pe care le vor purta timp de un an castigatorii de la fiecare categorie.

un pic de spoiler (c)uci.ch

un pic de spoiler (c)uci.ch

Am vazut toate cele cinci curse, pe un traseu oribil, cu zapada si gheata, transformat ulterior in noroi foarte alunecos si am ramas impresionat de skill-ul pe care l-au aratat sportivii de la toate categoriile, skill care ar face orice mountain-biker sa fie un pic invidios, mai ales daca ne gandim la rotile ultra subtiri cu niste cauciucuri nu prea cramponate, specifice acestei discipline. Pe langa valoarea individuala, fiecare cursa a fost plina de suspans, de batalii foarte stranse, rasturnari de situatie, drame si reusite care iti trezeau emotii puternice, cum ii sade bine oricarui eveniment sportiv.

rainbow-stripes ftw! (c) uci.ch

rainbow-stripes ftw! (c) uci.ch

Daca va place sportul in general si mai ales ciclismul, nu ar trebui sa ratati cursele desfasurate in Luxembourg. Va las mai jos cursa Elite masculin, cu mentiunea ca toate sunt disponibile, HD, pe canalul oficial al UCI, aici. 

Luati de vizionati si va minunati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *