Cape Epic 2017 a inceput, cu romani la start

Update: Etapa a 4-a este in desfasurare, doar 112 km are, iar baietii merg intr-un ritm constant, in zona locului 30. Etapa 1 au incheiat-o pe locul 31, la 40 de minute de castigator, etapa 2 pe 35, la 27 de minute, iar pe cea de a 3-a pe locul 39 la general, aflandu-se acum pe 33 la general (30 la categorie), la o ora 52 de minute de lideri, din cele 538 de echipe care inca se afla in cursa.

Am mai scris despre Cape Epic, cea mai mare si mai celebra cursa de MTB Maraton, de fapt, cea mai celebra cursa de MTB, acest Tur al Frantei al ciclismului montan, care a ajuns la editia 2017, inceputa ieri.

Cei mai tari rideri si riderite se afla la start, multipli campioni olimpici si mondiali se bat pe parcursul a 8 zile, 700 de km cu o diferenta de nivel de ~15000m. Da, ati inteles bine: 700 de km (adica un Arad-Constanta sau Botosani-Resita, adica toata tara) si 15000m, adica de la mare pe Vf. Omu, de vreo 6 ori :O :O :O .

Ei bine, anul acesta avem un motiv in plus sa urmarim cursa, apropo, organizatorii au pus la dispozitie un ghid extins despre cum sa facem asta de acasa, aici. Ziceam ca avem de ce sa urmarim cursa cu mai mult interes, pentru ca avem si o echipa romaneasca la start. Scott Geiger Team, cu experimentatii si renumitii Tudor Oprea si Lucian Logigan, se afla la start, intre cei 1300 de concurenti- 650 de echipe. Cei doi romani concureaza la categoria Men, alaturi de elite mondiale, aka echipele de „uzina” Scott, Cannondale, Bulls, Centurion-Vaude, Merida, Canyon (Topeak-Ergon) sau Specialized.

(c) Scott Geiger Team

(c) Scott Geiger Team

Prologul a avut loc ieri, iar romanii nostri au incheiat pe 31, la +4minute de lider. Bineinteles, pistol cu apa proba de ieri, daca ne uitam la ce ii asteapta astazi: 101 km cu 2300m diferenta de nivel. Oricum, speram la o clasare buna pentru ei, fara probleme tehnice sau accidentari, pentru ca, la cum arata aceasta cursa, doar sa termini este o mare realizare, care nu este deloc la indemana oricui, punandu-le mari mari probleme chiar si sportivilor experimentati si bine pregatiti.

dupa prolog (c)Scott Geiger Team

dupa prolog (c)Scott Geiger Team

Le uram succes si tinem aproape de pagina lor de facebook, unde posteaza zilnic update-uri video si informatii de la fata locului. Bafta multa!

PS: din pacate, a doua echipa romaneasca, BikeXpert Racing Team, nu mai participa, dupa ce cei doi componenti: Catalin Sprinceana si Hans Comyn s-au accidentat intr-un cantonament in Turcia. Recuperare rapida si succes pentru la anu’!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *