Cum ajungi un rider PRO?

Nu stiu cum, ca nu sunt pro rider :))). Acum, daca ne uitam un pic in Romania, foarte putini sportivi ajung sa fie cu adevarat pro. In primul rand pentru ca la noi nu exista alt sport in afara de fotbal- cel putin la nivel de mediatizare si/sau bani investiti, apoi pentru ca la noi nu exista (sau e foarte slab dezvoltat) conceptul de club profesionist (in orice sport- bineinteles, cu mici exceptii). Si fara club profesionist, nu poti sa ajungi rider profesionist. Club profesionist = club autofinantat (doar din bilete/sponsorizari, fara bani de la stat) cu activitate sustenabila si cu echipa extinsa, cu specialisti pe orice zona: marketing, comunicare, antrenori, doctori, nutritionisti, etc.  Pana nu vom avea multe echipe si cluburi pro, nu vom avea pro rideri. Si echipe nu vom avea pana nu vom pune mana sa facem ceva.

Eduard Grosu, exceptia care confirma regula. (c) velocafe.ro

Eduard Grosu, exceptia care confirma regula. (c) velocafe.ro

Totusi, ca sa iesim din zona gri- pesimista in care am intrat, va propun sa vedem ce zic altii ca ar trebui sa faci ca sa ajungi rider profesionist:

CGN noteaza sapte sfaturi pentru tanarul ciclist din tine:

Legende ale sportului zic ce au facut ei si ce ar trebui sa faci ca sa ajungi Pro:

Si in ultimul rand, ce zice Yoann Barelli (Pro Rider la Giant) ca ar trebui sa faci 😀 :

Mnapai, vedeti si voi, intr-un mod mai mult sau mai putin funny, ideea e cam tot aia, pune mana si munceste, nu renunta la primul hop si la un moment dat (mai devreme sau mai tarziu),  se va intampla! Asta e varianta scurta. Pe varianta lunga, poti sa muncesti (zeci de) ani si sa nu atingi nivelul de top, dar uneori….drumul e mai important decat destinatia. #hardworkanddedication #lamuncanulaintinsmana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *