Cupa Mondiala la sarituri cu schiurile, la Rasnov

Probabil ca stiti ca la Rasnov exista o baza foarte jmechera de sarituri cu schiurile, Baza Olimpica de trambuline, pe numele ei. Locatie care a gazduit, printre altele, proba de sarituri din cadrul FOTE (Festivalul Olimpic al Tineretului European) din 2013, respectiv doua etape din Cupa Mondiala de sarituri cu schiurile, la feminin.

(c) fis-ski.com

(c) fis-ski.com

Ei bine, urmeaza inca o borna in „istoria” locatiei, inca doua etape din Cupa Mondiala la sarituri- feminin, dupa cele din 2014 si 2015.

Conform listei de inscriere, 41 de sportive, din 14 tari, se vor duela pentru victorie si pentru punctele puse in joc. Printre ele, si doua concurente din Romania, Dana Haralambie si Andreea Trambitas.

Acum, nu am mai urmarit acest sport de vreo 5 ani, iar o etapa de fete recunosc ca nu am vazut niciodata, insa am avut ocazia sa vad proba de la FOTE  de la fata locului si am fost impresionat de modul in care zburau oamenii aia si de eveniment in sine (care era de juniori). Eu, care am si rau de inaltime, leasin doar cand ma uit in sus la rampa de pe care pleaca, nici nu vreau sa stiu cum e sa te uiti in jos, inainte sa te arunci.  :-s  :-s

Untitled2

(c) fis-ski.com

Programul etapei este urmatorul:

VINERI 27.01.2017
12:00 – Antrenament oficial HS 100
13:30 – Saritura de calificare HS 100

SÂMBĂTĂ 28.01.2017

11:30 – Saritura de proba HS 100
12:30 – Competitie Runda I HS 100
Competitie Runda finala HS 100
Festivitatea de premiere

DUMINICA 29.01.2017

12:30 – Saritura de calificare HS 100
13:30 – Competitie Runda II
Competiție Runda finala
Festivitatea de premiere

Asa ca, va incurajez sa participati de la fata locului, evenimentul se anunta foarte spectaculos. Iar daca nu ajungeti in zona, mansele de concurs vor fi transmise live, pe TVR2. Eu am un motiv suplimentar de mandrie, Rasnovul fiind localitatea mea de bastina, chiar daca n-am treaba cu organizarea evenimentului sau cu ce-au facut oamenii astia la baza respectiva 🙂 . Oricum, inca o data demonsteaza ca se poate si la noi si sunt sigur ca evenimentul va iesi foarte bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *