DH World Cup- etapa 1, Lourdes, Franta

In asteptarea primei etape din Cupa Mondiala de Cross-Country (care va avea loc la Cairns, in Australia, weekendul acesta) va propun sa (re)vedeti prima etapa din cea de downhill.  Am  povestit putin despre ramura Cross-Country,  ei bine, cea de downhill face parte din zona Gravity (alaturi de enduro) a mountain-bike-ului.  Mai exact, se cronometreaza „datul la vale”, dintr-un varf de munte, pana jos, castigand cel care-i mai rapid. Traseele sunt foarte tehnice: abrupte, cu bolovani mari si radacini proeminente, iar bicicletele adaptate la acestea.

un pic de pietre (c) pinkbike.com

un pic de pietre (c) pinkbike.com

Spre deosebire de cross-country, aici orice greseala se plateste, in contextul in care toata cursa dureaza cam 3-4 minute. La cursele noastre de cateva ore, ai timp sa recuperezi ce-ai pierdut la o cazatura sau la un viraj pe care nu l-ai abordat cum trebuie. Aici nu, fiecare eroare se plateste, sau mai bine zis, o eroare face diferenta intre locul 1-2-3 si locul 49. Asa stand lucrurile, etapele sunt foarte palpitante, 80 din cei mai buni ciclisti ai lumii ajungand in finala, urmand a se bate pentru victorie si glorie. Pe langa tehnica de invidiat, ei trebuie sa stea foarte bine psihic, sa se poata concentra astfel incat sa aiba cursa perfecta. Un mix de curaj, fitness, tehnica si concentrare.

Etapele sunt transmise live pe RedBull.tv si raman in arhiva pentru a putea fi vizionate oricand. Etapa de la Lourdes este aici. Am vazut-o pe drumul de intoarcere de la Avrig, a castigat pana la urma Aaron Gwin, castigatorul Cupei Mondiale din 2015, nu fara emotii. Pe langa „transmisia TV”, va recomand sa vedeti si videoclipurile echipelor principale, cele care prezinta etapa „behind the scenes”. Sunt colectate aici, pe pinkbike.com. Dintre ele, aleg sa va las cu sindicatul, dar toate sunt interesante, merita sa dati click pe link si sa le vedeti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *