Do something, do anything!

N-am mai abordat de mult o tema mai grea, de fapt, de aici. Si nici nu stiu ce-mi veni, dar mi-am amintit de un filmulet pe care l-am vazut acum vreo trei-patru ani si care mi-a placut foarte tare. Este creat dupa o scrisoare catre o artista (pictorita), dar cred ca se aplica foarte bine in orice domeniu: artistic/sportiv/work-related/personal/you name it.

(c) Tibi Tebeica

Fa ce-ti place, gen!(c) Tibi Tebeica

Do something, do anything!

Mi s-a intamplat si cred ca ni se intampla tuturor, mai ales in zile mai putin bune, sa simtim ca nu ne iese nimic, ca desi ne dam silinta, nu prea ne merge bine. Fie ca e vorba de munca, de scoala sau de viata privata. Fie ca e vorba de o activitate pe care o facem pentru ca ne place si pe care am vrea sa o facem foarte bine, fie ca e vorba de o activitate care nu ne face placere in mod special, dar pe care n-avem de ales, trebuie sa o facem.

Cred cu tarie ca fiecare are potentialul sa faca ceva/un lucru/o activitate foarte bine. Potential de care uneori nu este constient, alteori, desi il constientizeaza, nu face nimic pentru a-l implini. Mai sunt si cazuri in care nu depinde de el sa isi „indeplineasca misiunea”- desi mai rare, in situatii de extrema saracie, trait in zone de conflict, etc.

Totusi, de foarte multe ori- ca sa nu zic intotdeauna, noi suntem cei care ne punem piedici in realizarea potentialului nostru maxim. Din cauza noastra nu reusim sa facem bine ceea ce ne place! Pentru ca ne gandim ca ceea ce facem noi nu e suficient de bun, ca lumea nu o sa fie de acord, ca nu suntem indeajuns de buni pentru ceea ce ne propunem(?!!), ca o sa fie o prostie etc. Asa ca ajungem sa nu mai facem… nimic, din cauza ca ne e teama de esec, ca ne e teama ca o sa ne facem de ras sau mai stiu eu ce.

Viata e foarte scurta, trece foarte repede si, IMHO, e pacat sa o irosim. Fa ce-ti place (nu ce-i place mamei tale, sotului tau, fratelui tau sau lumii in general), fa ce-ti place tie!!!  Si nu te-ngrijora daca o sa iasa bine sau nu, fa ceva de care tu sa fii multumit. Pune suflet in treaba aia si cu siguranta o sa merite. Asa ca, DO SOMETHING, DO ANYTHING!

Ceea ce-am zis mai sus e mult mai bine ilustrat in video-ul de mai jos, pe care ti-l recomand.

Daca ti-a placut postarea, da-i un like si-un share.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *