Enduro World Series 2016 e gata

Enduro, cea mai noua si dupa multi cea mai „pe val” disciplina a mountain-bike-ului, cu a sa serie mondiala- cel mai inalt nivel in aceasta ramura, si-a ales campionii sezonului 2016.

Titlurile au fost disputate pe durata a opt etape, desfasurate pe trei continente, din Argentina sud-americana, pana in Italia, cu o distributie cat-de-cat unitara, doua in America de Sud, doua in cea de nord si patru in Europa.

Seria este in crestere si din punct de vedere al echipelor participante, respectiv a concurentilor. Din ce-am numarat eu, sunt 25 de marci diferite, din care, vreo 20 sunt reprezentate de echipe de uzina, echipe oficiale. Nu-i de mirare deci ca mari vedete ale sportului se bat pentru victoriile pe probele speciale, vezi concurenti de talia lui Sam Hill, Jared Graves, Jerome Clementz si altii.

Campionii EWS 2016 (c)enduroworldseries.com

Campionii EWS 2016 (c)enduroworldseries.com

Revenind la campioni. Desi batalia pe fiecare proba speciala a fost acerba, titlurile overall s-au obtinut destul de usor. Richie Rude (Yeti/FOX) si-a aparat titlul obtinut in 2015, fiind si primul care reuseste asta. Cele patru victorii de etapa i-au permis sa abordeze finala linistit, avea nevoie sa termine in puncte pentru a lua titlul, ceea ce s-a si intamplat. Este „the man to beat” in 2017, la anu’ concurenta anuntandu-se foarte acerba.

Richie Rude- campion EWS 2016 (c) enduroworldseries.com

Richie Rude- campion EWS 2016 (c) enduroworldseries.com

La fete, Cecile Ravanel (Commencal Vallnord) a dominat sezonul, obtinand 7 victorii din 8 posibile, uneori la diferente foarte mari. Este o diferenta de nivel semnificativa, celelalte fete fiind nevoite sa creasca ritmul foarte mult, daca vor sa conteste superioritatea fantuzoaicei sezonul viitor.

Cecile Ravanel (Commencal) (c)enduroworldseries.com

Cecile Ravanel (Commencal) (c)enduroworldseries.com

Ce este de apreciat la aceasta serie este apropierea de fani. Formatul fiind diferit si foarte greu de transmis live (e ca la raliuri, se desfasoara pe o mare intindere geografica si pe durata a 1-2 zile full), organizatorii compenseaza prin prezenta in online, fanul avand la dispozitie o multitudine de variante pentru a urmari evolutia favoritilor:
– Live timming pe site-ul oficial.
– Stiri, interviuri si articole exclusive pe Pinkbike.
– Rezumate pe larg si alte video-uri pe canalul oficial de youtube.

Aproape fara sa vreau am urmarit cu atentie tot sezonul, in care-am avut ocazia sa vad niste locatii extraordinare si exotice dar si batalii foarte acerbe intre unii dintre cei mai buni mountain-bikeri din lume. Sezonul 2017 se anunta si mai spectaculos, asa ca….bring it on.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *