Epic bike ride is epic: 200+km

Cum sunt in CO, programasem o tura lunga, pe sosea. A aparut ideea unei ture de +200km, pe care am imbratisat-o, nestiind ce (ma) ne asteapta, avand in vedere ca pana acum, am mers maxim 115 km intr-o bucata. Impreuna cu Florian si Stefan, ne-am imbarcat deci, pe la 7:45, ieri, intr-o calatorie de (cam) multe ore. In continuare, un fel de cronica/povestire, poate va mananca si pe voi sa plecati intr-o aventura similara.

Tura care ne-a purtat prin Romania si Ungaria, pardon, Székelyföld :)

Tura care ne-a purtat prin Romania si Ungaria, pardon, Székelyföld 🙂

Segmentul 1: (km 0-30) din traseu a fost clasic: Brasov-Cristian-Vulcan-Zarnesti, cu o portiune dubioasa: pe Cristian, de la Rompetrol pana in comuna, niste drumari (un pic) retarzi au sapat un sant de vreo 5-10 cm adancime si vreo 10 cm latime, cam la 25 de cm de marginea drumului. Nu stiu care-i scopul lui, dar stiu ca era sa ne calce un TIR si  sa ne loveasca vreo 6 masini mici, mai ales pe bucata aia cu o singura banda, din cauza santului. Anyway, am ajuns la primul pit stop, pana-n urcarea spre Poiana Marului. Cea mai mare grija pana aici a fost sa nu ne ambalam, Florian avand de furca un pic cu noi, care aveam mancarici 😀 .  O pauza de vreo 5 minute si am continuat urcarea.

intre trei munti: Postavaru/Bucegi/Piatra Craiului

intre trei munti: Postavaru/Bucegi/Piatra Craiului

Segmentul 2: (km 30-60) Un segment pe care nu l-am mai face, pentru ca….drum rau. Ocoleai o groapa mare, dadeai in doua mai mici. Desi a fost in coborare, am pierdut o gramada de timp aici. Plus ca ne-a scuturat de ne-a amestecat creierii. In rest, zona foarte pitoreasca. Mi-a adus aminte de dealurile de la bunica-mea, care sade prin apropiere. Cu siguranta, de inlocuit bucata asta, sau, ma rog, merge pe mtb  🙂 . Un pit stop la Sinca Veche, in care am facut o supradoza de zahar, pentru ca simteam foamea cum vine (eram pe drum de 2 ore 45).

Ars Gratia Artis. Aici era drumul bun.

Ars Gratia Artis. Aici era drumul bun.

Segmentul 3 ( km 60-99): Imbarbatati de drumul care revedenise de oras/cursiera, ne-a revenit culoarea in obraji  si am continuat cu un ritm bunicel, pana la Rupea-Gara, unde am avut planificata o oprire mai mare. Incepusem sa ma resimt un pic, mai ales la umeri si gat, dar totusi, am avut o bucata in care am mers frumos, la trena. A ajutat si ca ne cunoastem destul de bine, umorul fiind bine proportionat si servit, cat sa ne tina moralul sus. La Petromul de la Rupea Gara am facut „update” la calorii si zahar, cat sa ne duca pana la final. Facusem vreo 4 ore, decent, luand in calcul si omorul pe care ni l-a dat drumul rau de pe cele doua Sinci.

cam fain, i know.

cam fain, i know.

Pe segmentul 4 (km 100-137) am avut cele mai faine zone si variate zone. In primul rand, dupa Homorod, am intrat pe un drum de pamant. Care insa, a fost de 4 ori mai bun ca mult-hulitul drum cu gropi pe care-l parcursesem. Iar peisaje super-super faine, pe care le-am admirat, desi viteza nu a fost mica, pentru un drum neasfaltat.

pauza de poze & co.

pauza de poze & co.

Apoi, o regiune a lacurilor si doua urcari care ne-au cam dat pita. Desi mai aveam vreo doua pinioane, cel putin a doua m-a cam disperat. Prea lunga, desi panta era decenta. Am cam behait un pic, desi moralul grupului era destul de ridicat. Totusi, aici au inceput sa apara intervale de liniste, in care fiecare era cu gandurile sale 😀 .

Lake District

Lake District

Segmentul….stati ca am uitat la cat eram. Asa, 5 (km 138-158), coborarea de la Virghis spre Baraolt. Ei bine, aici am cam lesinat. Pe coborare a fost ok, dar apoi, a urmat o zona de plat cu niste cocoase, pe care nu mai puteam. Am si strigat la Florian, sa-mi dea un baton, ca nu mai vedeam bine. Se pare ca urcarea spre Virghis mi-a dat pita. Am infulecat doua batoane ca un porcusor si, imbarbatat, am continuat pana la Baraolt, unde stiam ca avem un pit stop mai mare.

Baraolt. In Ungaria 😀 , ne-am oprit sa mancam o ceva. O…franzela, pe care Stefan a reusit sa o achizitioneze, respectiv o pastila de multivitamine pe care am dizolvat-o in apa. Moralul din nou sus, desi unii dintre noi eram grumpy 😀 , lipsa de zahar, ma gandesc.

Pe segmentul 6 (km 160-180) am mers decent. Clar a ajutat ca am mancat la Baraolt, dar oricum, era o lupta de supravietuire deja. Bateria la telefon murise, de asta mi-a luat doar 176 de km pe Strava si… chiar si eu, mai aveam vreo 2% la viata. Fain drumul, desi ma tot dispera ca veneau tot felul de Mur-uri (cocoase), parca fiecare sat avea unul.

Ulterior, ceva magic s-a intamplat. Cred ca faptul ca ne apropiam de casa, sau nu stiu care a fost combinatia, dar de la Araci incolo, am activat un buton de NOS. Imi revenisem complet si am accesat rezerve de energie nebanuite. Poate era un „final kick”, inainte de a sucomba, dar oricum, extraordinar. Am tot dus trena, foaie mare si pinion mic, FTW! Cand mai venea cate-un deal ma mai oprea, dar ma simteam foarte bine. Ultima bucata( km 180-211) a fost foarte placuta pentru mine. Un pic de dureri de umeri/gat, zona de contact cu saua imi cam amortise/ma durea (am si zis ca voi folosi crema de pampers a lui Raducu- stiu ca va lipsea acest detaliu :)))) ), dar eram foarte foarte bine. Am stat in fata pe Araci-Bod, apoi si pe Bod-Sanpetru-Brasov. Nu stiu daca viteza era mare sau ba, dar cred (sper) ca baietii au apreciat 😀 .

Cam asa, dupa aproape mai mult de 9 ore, cu tot cu pauze, am facut cea mai faina tura la care am participat, pana acum. Intr-o companie selecta, cu umor si buna-dispozitie, cu o semi-buna gestionare a resurselor, am ajuns acasa. Ars de soare, cu diverse dureri, cu un pic de febra, dar si cu un simt de „acomplishment„. Am reusit si am infrant, 200k, bite me, ca ai fost fain. 

Multumesc colegilor de tura, care au fost o companie placuta, in general, chiar daca zaharul scazut din sange s-a vazut de vreo 2-3 ori 😀 . Inca dezbatem daca merita sau putem sa dam 300K, dar asta, intr-o editie viitoare :). Merci si voua, ca ati citit pana aici.

Later edit: mi se sopteste din public ca drumul neasfaltat a fost inainte de Persani, nu dupa. Ce sa zic, se pare ca m-a afectat insolatia :))).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *