Hai Romania!

Weekendul acesta, pe langa BikeXpert Alpine Challenge la care voi participa, la o scara „putin” mai importanta 😀 , vor avea loc si Campionatele Mondiale la disciplinele 4X si Downhill. Statiunea gazda urmeaza sa fie Val di Sole, din Italia. La fel ca la cele de XCO, vom avea si de aceasta data reprezentati romani, in marea de elite mondiale ale sportului.

Sebastian Grosu - Fox Racing Romania/ Kronstadt Cycling (c) Marius Tapoi

Sebastian Grosu – Fox Racing Romania/ Kronstadt Cycling (c) Marius Tapoi

Acum, la XCO nu aveam asteptari mari, bazandu-ne pe rezultatele anterioare de la etapele de Cupa Mondiala (in general, in jurul locului 100ish), poate doar Vlad Dascalu avea sanse la o clasare in prima jumatate (a si fost aproape- locul 56). La downhill nu am asteptari pentru ca nu stiu care e nivelul reprezentantilor nostri vs ceilalti, cel putin de cand urmaresc si eu ramura aceasta, n-am auzit de participari la etapele de Cupa Mondiala, nu stiu in trecut cum a fost. Bineinteles ca nu se vor bate cu greii, dar juniorul Sebastian Grosu, cel care domina toate evenimentele din tara la Elite, are cele mai mari sanse, pe hartie, la o clasare decenta. Ceilalti doi participanti din spatiul carpato-danubiano-pontic sunt Ciprian Muresan si Ioan-Andrei Sava, parte din team-ul Playbike/Fagaras.

Sava si Muresan Team Playbike Fagaras (c) Fagaras FB

Sava si Muresan Team Playbike Fagaras (c) Fagaras FB

Cursele vor fi transmise live pe Youtube: canalul oficial UCI, iar programul il gasiti pe site-ul oficial.

Ce sa zic, mult succes baietilor, tura finala fara evenimente aka clasari cat mai bune. O sa stam cu ochii pe numerele:

#71 GROSU Sebastian ROU19980228 (Juniori)

#128 MURESAN Alexandru-Ciprian ROU19950131 (Elite)

#131 SAVA Ioan-Andrei ROU19950419 (Elite)

De asemenea, avem un reprezentant si la 4X- o ramura mai putin mediatizata, Bogdan Bondor urmand sa se bata pentru un loc „cat mai sus”. El a si avut rezultate foarte bune anul acesta, locul 7 la etapa de la Fort William- Scotia.

#86 BONDOR Bogdan-Daniel ROU19850112

#HaiRomania!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *