IMB- International Mountain Bike Magazine

E iarna si e ff frig, deci ne miscam mai greu, cel putin teoretic, daca nu cumva suntem un fel de Bruce Willis din Die Hard 😀 . Asa ca, avem timp sa o ardem pe internetzuri si sa mai citim cate ceva interesant. Imi permit deci sa va recomand ceva destul de jmecher imho, revista online IMB- International Mountain Bike Magazine, din UK, interactiva si da, gratuita. Se publica bilunar, pe pagina lor de internet, respectiv in aplicatia lor pentru mobil, disponibila pe Android si IOS. Pe langa text are si o gramada de poze faine, dar si videoclipuri cam la fiecare articol.

IMB 45 (c) www.imbikemag.com

IMB 45 (c) www.imbikemag.com

Contine cam tot ce trebe’ si de obicei e structurata cam asa:

  • Prezentarea unei destinatii mai exotice: statiuni de prin Alpi, din muntii spanioli mai inalti dar si de prin Islanda, Ecuador sau Africa, unde poti merge sa te dai cu bicicleta. Include si harti, detalii ale ghizilor locali, etc. Practic, iti arata unde poti merge sa te dixtrezi si de ce ai alege locatia respectiva.
  • Un feature fie despre un brand, o echipa de ciclism sau chiar un sportiv de renume mondial. Interviuri si informatii generale pe subiect.
  • Un trail-guide foarte detaliat.  De obicei se prezinta poteci sau bike-park-uri din UK, dar apar deseori si locuri din Franta, Elvetia sau Italia. Si aici, cu harti pe care le poti descarca, trasee descrise amanuntit si alte informatii relevante.
  • Tech Guide, cu un instructor destul de cunoscut din UK, care a inceput… cu inceputul si a ajuns pana la detalii mai de finete. Pe langa descrierile amanuntite in text, exista si 4-5 filmulete in articol, care exemplifica si lamureste „ce vrea sa zica autorul”. Pot sa zic ca m-au ajutat foarte mult, desi e mai dificil sa aplici pe poteca ce ti-a zis un nene pe internet, totusi iti poti corecta anumite lipsuri. Recomand aceste articole fara sa stau pe ganduri.
  • Tried and tested- rubrica de teste, biciclete, echipamente si piese. De obicei, sunt cam circumspect la testele astea din reviste sau de pe net, pentru ca exista un oarecare conflict de interese, sau cel putin suspiciunea ca autorul ar scoate in fata doar punctele pozitive, pentru a nu-si rani/indeparta un potential client de publicitate. Totusi, cele pe care le-am citit aici mi se par destul de obiective, pe langa punctele forte sunt mentionate si cele negative, cu aceeasi masura. Acum…mna, macar sunt descrieri plus poze si video pentru produse in general foarte noi. Asa ca, luate cu moderatie si digerate putin, sunt foarte interesante.
  • Revista se incheie cu o latura multimedia: multe poze facute de fotografi profesionisti, recomandari video dar si o sectiune de Reader’s Gallery, in care mai tot omu’ poate trimite poze faine facute de el, cu bicicleta sau traseele pe care se da.
Cam asa arata o pagina de test (c) imbikemag.com

Cam asa arata o pagina de test (c) imbikemag.com

Un alt punct forte e ca-si pastreaza arhiva, disponibila si aceasta gratuit: http://www.imbikemag.com/back-issues. Si cum au ajuns la numarul 45, fiecare avand cam 100-150 de pagini, iata cum ne poate tine ocupati, pana-n primavara.

Asa ca, pay them a visit si o sa vedeti ca am avut dreptate cand v-am recomandat-o. Si daca nu ma credeti in mod special (nici eu n-as face-o 😀 😀 ) atunci poate cei aproape 500000 de oameni care urmaresc revista pe Facebook reprezinta o garantie mai de incredere 😛 .

Give them a follow pe Facebook, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *