La multi ani de 8 martie- invitatie

Chiar a venit primavara (acum si afara, nu doar in mentalul colectiv) si ne aflam astazi in fata ultimei redute a sarbatorilor primaverii (pfttt- patratul bermudelor, cum am mai auzit ca se cheama: 14+24 febr si 1+8 martie :))) ), 8 martie, Ziua Internationala a Femeii. Ce data mai potrivita puteam avea pentru a afla povestile unor femei temerare, dupa cum spun organizatorii.  Daca esti in Brasov astazi si vrei ca, inainte de-a merge sa te sarbatoresti, sa descoperi niste povesti interesante, despre femei temerare din ultimele doua secole, treci pe la Hof Cafe (Piata Sfatului, 14) si check it out! Evenimentul este organizat de Asociatia Cultour si Hof Cafe si este gratuit. De asemenea, nu e doar pentru doamne/domnisoare, este si pentru domni 😛 .  Eventul de pe Facebook, aici.

In cazul in care azi chiar nu puteti ajunge, expozitia este deschisa pana-n 22 martie 🙂 .

(c) Asociatia Cultour

(c) Asociatia Cultour

„Expozitia se numeste ” Romance Temerare -povesti de la 1800 pana in prezent” si este impartita pe categorii: Exploratoare, Pioniere in aviatie, Femei de stiinta, Pioniere, Muzica, teatru&film, Politica si revolutie, Presa, Regalitate.

 Secolul 19 si inceputul de secol 20 constituie etape importante in dezvoltarea societatii din punct de vedere tehnic, insa si social. Nu este o noutate faptul ca de-a lungul timpului femeia a avut un rol foarte clar in societate: mama, sotie, sustinatoare a familiei. Acest statut a atras dupa sine privarea femeilor de drepturi care pentru barbati ar fi fost implicite: dreptul de vot, independenta, dreptul de a studia, de a-si urma pasiunile si de a construi o cariera, merite intelectuale. Primele incercari ale miscarii feministe, aparute pe parcursul secolului al 19-lea, au fost de a ameliora situatia femeilor in domeniul civil si de a deveni mature legal (divort, custodie, desfiintarea statutului de fiinta superioara a barbatului in casnicie etc). Expozitia naostra va aduce in prim plan romancele care si-au depasit statutul si au razbit, intr-o epoca favorabila sexului puternic, sa isi lase amprenta in istorie, stiinta, arte, chiar si politica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *