No day whitout US- 10 decembrie 2018

„No day without US” este o campanie europeana initiata de o retea vasta de asociatii si organizatii, mobilizate de European Civic Forum, cu scopul de a informa publicul larg cu privire la impactul ONG-urilor in viata comunitatii, de a clarifica diversele „fake-news”-uri din ce in ce mai prezente si de a incerca sa ne imaginam cum ar arata o zi fara ONG-uri.

Nicio Zi fara ONG (c) fdsc.ro

Nicio Zi fara ONG (c) fdsc.ro

Cititorii fideli ai acestui blog cunosc destul de multe despre activitatea unor ONG-uri din tara, insa vreau sa particip si eu, sa ma gandesc cum ar arata o zi fara organizatiile la care am facut voluntariat in viata mea. Hai sa vedem, in ordine cronologica (pe masura acuratetii amintirilor mele 😀 ):

 • In primul rand, orasele in care traim, natura in care ne plimbam si aerul pe care il respiram ar arata mult mai rau decat astazi. Fara Let’s do it, Romania si actiunile altor ONG-uri de mediu (CPNT, Sapte Scari, WWF, Mai Mult Verde & co), ne-am plimba prin betoane si munti…de gunoaie. Fara 34 Life Brasov, padurea de salcami de langa calea ferata (in zona Craiter) nu ar exista, probabil ca ar fi parcari si/sau gunoaie.

  Plantare la Centrul Raza de Lumina din Brasov, 34 Life alaturi de echipa de hochei Corona Brasov (c) Radu Micu

  Plantare la Centrul Raza de Lumina din Brasov, 34 Life alaturi de echipa de hochei Corona Brasov (c) Radu Micu

 • Apoi, fara Habitat for Humanity, Charity Works sau Diaconia International (cu sprijinul Fundatiei Vodafone), zeci de familii din Cluj, Ploiesti, Cristian (BV), Cumpana-Constanta si zeci de alte cartiere nu ar avea o casa decenta si un loc in care copiii lor sa creasca si sa aiba o sansa la o viata frumoasa. Bolnavii si beneficiarii Asociatiei Distroficilor Musculari din Romania nu ar avea un centru de tratament modern la Vilcele -Covasna, ci s-ar trata in conditii de secolul 19.

  Pe santier cu Charity Works, Diaconia International si Fundatia Vodafone, in 2015 (c) Andreea Moldovan

  Pe santier cu Charity Works, Diaconia International si Fundatia Vodafone, in 2015 (c) Andreea Moldovan

 • Fara Reteaua CAN BV si Fundatia Comunitara Brasov, mediul ONG din oras ar fi mult mai sarac si proiecte mobilizatoare de resurse ca Brasov Heroes nu ar exista. Atatia si atatia beneficiari ar trai fara sprijinul primit.
 • Fara Asociatia Copiii de Cristal si Fundatia Rafael sute de copii si tineri din judetul Brasov cu autism sau alte tulburari asociate ar ramane in grija (mai mult negrija) statului. Nu ar avea acces la terapie si la o sansa la o viata cat de cat normala.
 • Fara  Asociatia ProVita si 100 For Children, sutele de copii de la Valea Screzii ar trai in saracie, violenta domestica si foame.

  100 For children 2018

  100 For children 2018

 • Fara Animals Need US, sute de caini si pisici ar muri de foame si de violenta barbara din partea „oamenilor”.
 • Fara ONG-uri, nu ar exista voluntariat. Fara ONG-uri ar fi si mai multa suferinta in lume.

Pe 10 decembrie (data la care in 1948 a fost adoptata Declaratia Universala a Drepturilor Omului) haideti sa ne imaginam Ziua Fara ONG-uri, pentru a putea sa facem restul zilelor: „Ziua in care ma implic alaturi de un ONG”. 

Va invit sa lasati in comentarii alte exemple care sa ateste cum ar arata lumea fara un ONG pe care il cunoasteti. Va invit sa dati like si share acestei postari, sa postati si voi pe retelele de socializare cum arata „Ziua fara ONG” pentru voi, folosind #hashtag-urile: #NoDayWithoutUs #NicioZiFaraNoi #DeCeONG #MEGAcampaign #MakeEuropeGreatforAll #ONG #NGO .

De asemenea, va invit sa va abonati la postari similare, folosind casuta din partea dreapta a paginii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *