Noutate pentru 2017: Cupa Kronstadt Tara Barsei (XCO)

Ziceam dupa Night Riders XCO ca ar fi fain sa exista o Cupa Brasov XCO, care sa reuneasca toate concursurile de acest tip, din zona noastra. Ei bine, Cristi de la Stejarii Seculari/ XCO Zarnesti Challenge/ NightRiders 😀 , ne propune o chestie super-jmechera pentru la anu’.

Cupa Kronstadt Tara Barsei pe numele ei, este o serie de concursuri de tip XCO, cu acelasi regulament, aceleasi categorii & co, respectiv cu un clasament general al Cupei. Bineinteles ca mi se pare o idee foarte buna, mai ales in lipsa unei Cupe Nationale pe ramura de XC, pentru ca, la fe-l ca-n agricultura, asocierea este solutia si in cazul sportului nostru. Mai multe concursuri sub aceeasi umbrela= mai multi participanti& mai multi spectatori& mai multa vizibilitate pentru sponsori & mai multa atractivitate pentru concurenti si potentiali sponsori. Mai ales pentru firmele mari, este important ca vizibilitatea sa fie cat mai mare, sau, mai bine zis, raportul dintre sponsorizare (banii dati)/promovare a brandului sa fie cat mai mare. Nu mai zic ca acestea se implica prea rar in evenimente razlete sau izolate, tocmai pentru ca nu satisfac nevoile specifice dimeniunii organizatiei. Asa ca, asocierea/cupa cu mai multe concursuri este solutia.

Fiind si din zona mea, dar si pentru ca in Cupa Kronstadt Tara Barsei sunt incluse concursuri care anul trecut mi-au placut, cu atat mai mult ma bucura vestea.

Astfel, pana in acest moment, sunt programate urmatoarele concursuri, parte din Cupa:

MTB XC Stejarii Seculari – 20.05.2017, Cristian. Concurs la care-am participat deja de doua ori, primul mai greu, al doilea mai bun. Traseul e foarte fain si provocator, iar concursul deja e de traditie, in 2016 fiind si-n calendarul UCI.

Stejarii Seculari 2016 foto: Marius Tapoi

Stejarii Seculari 2016 foto: Marius Tapoi

Bran Castle XCO – 24.06.2017, Bran. Concurs nou, care se anunta promitator. Nu e primul care se organizeaza in curtea/printr-un castel, dar zona e „pretabila” pentru un XCO foarte spectaculos.

XCO Zarnesti Challenge – Iulie 2017, Zarnesti. A doua editie, la prima am fost anul trecut, unde nu prea m-am distrat, dar nu din vina concursului, ci doar a mea.

Night Riders XCO – 16.09.2017, Brasov. Night Riders XCO care si el ajunge la a doua editie, dupa prima care a avut destul de mare succes. Traseul cu bucati tehnice, dar si cu vreo doua-trei urcari provocatoare, mai ales ca se desfasoara noaptea. Si cel putin dupa experienta de anul asta, se schimba foarte foarte mult modul in care corpul iti percepe traseul, la prima tura care-i in amurg, respectiv la ultimele, care sunt in bezna completa.

(c) Tudor Cretu

Prima tura la NightRiders, cat inca era lumina-ish(c) Tudor Cretu

Asa ca, fiind convins de calitatea organizarii, de atmosfera foarte relaxata si prietenoasa si de trasee provocatoare, dar care nu te omoara daca esti slab dpdv tehnic ( ca mine, gen 😀 ), astept cu nerabdare prima editie a Cupei Kronstadt Tara Barseisi va invit sa va notati datele in calendar, pentru a participa la prima (din cate stiu eu) cupa dedicata curselor de XCO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *