Pauza nonformala – Proiect inscris la Brasov Heroes

Daca ai mai umblat pe acest blog cu siguranta iti e cunoscut evenimentul Brasov Heroes, organizat de Fundatia Comunitara Brasov, ca eveniment mobilizator de resurse (materiale si umane) pentru a implementa proiectele inscrise in fiecare an. In 2019 sunt inscrise 11 proiecte, care mai de care mai fain si mai de impact in viata beneficiarilor pentru care se implementeaza. Le poti consulta aici si le poti sprijini, prin donatii sau prin a alerga pentru ele (caz in care 50% din taxa se doneaza in contul cauzei).

Eu am mai alergat la Heroes in 2016 si a fost tare fain – daca vrei, poti sa citesti aici cum a fost- si pentru ca programul (si localizarea geografica) imi permite, anul acesta m-am inscris din nou ca alergator, de aceasta data, pentru un proiect care ma va impacta in mod direct, ma rog, pe copil, nu pe mine 😀 .

Pauza nonformala este un proiect inscris de un grup de initiativa, avand ca beneficiari copiii care invata la scoala generala din Crizbav (localitate la 24 de km de Brasov). Citez: „Pauza nonformală este un proiect pentru cei 300 de copii din Crizbav care vor activități mai interesante și mai relaxante în școala lor:  să avem radio în școală de care să ne ocupăm noi, copiii; curtea școlii să fie mai colorată și să avem jocuri pictate pe asfalt; să avem perete de grafitti; să avem banci în curtea școlii ca să putem face ore și afară.

Crizbav

Curtea scolii din Crizbav- locul faptei (c)Jurnal de fizica

Prin proiectul „Pauza non-formala” curtea scolii va deveni un spatiu de educatie non-formala folosit atat in pauze cat si inainte si dupa-ore (copiii care invata dupa-amiaza au obiceiul sa vina cu o ora mai devreme la scoala, iar cei care invata dimineata mai raman un timp in curtea scolii), acestea fiind momente in care profesorii pot iesi in curtea școlii sa animeze jocurile, sa interactioneze frumos cu copiii si sa evite actele de violenta atat de frecvente acum. In perioada iunie – noiembrie 2019, curtea Scolii Gimnaziale Crizbav va deveni un mare spatiu de educatie nonformala si de bucurie pentru 300 de copii dintr-o comunitate ocolita de ateliere si activitati extra-scolare. „

Va amintiti probabil cum erau pauzele cand eram noi elevi si cum (eu cel putin, dar cu siguranta si altii) ne uitam cu jind la pauzele pe care le vedeam in filmele americane ale anilor ’90, de care totusi auzim in ultimii ani si in Romania, in scoli mai emancipate/moderne/ sau, mai degraba, normale 🙂 .

Stiti ca am mai zis ca educatia este sansa noastra, iar acesta este un proiect cu impact direct in educatia copiilor nostri, o caramida pentru a face scoala (ca institutie) un pic mai buna. O ocazie sa nu ne mai tot plangem ca statul nu face si ca nu sunt investitii si ca nu stiu ce, o ocazie sa punem noi mana de la mana sa facem ceva bine.

Crizbav

(c)Jurnal de fizica

Felicitari grupului de initiativa, cred ca a fost un pic complicat de organizat si operationalizat, sa tot apara astfel de demersuri. Si daca eu nu v-am convis, ii las pe copii sa o faca, check this out:

Acum ca v-am convins, iata cum puteti contribui:

  • Doneaza cu cardul aici
  • Inscrie-te ca alergator si convinge-ti prietenii sa doneze pentru tine, aici
  • Da share acestui post si vorbeste cu 2-3-10 prieteni, ca sa doneze si ei.
  • Urmareste pagina de facebook Jurnal de fizica, unde se vor posta noutati despre proiect.
  • Daca ai alte idei, contacteaza-ma.

Ne vedem pe 2 iunie la Brasov Heroes si iti multumesc pentru implicare, in numele elevilor din Crizbav.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *