Preview: BikeRace Maraton, Brasov

BikeRace Brasov, cursa de casa, se va desfasura duminica, cu start din Piata Unirii, la ora 11. Traseul ne va duce prin Poiana Brasov si Tampa, zone foarte frumoase, des frecventate de iubitorii de natura. Sunt drumuri si poteci pe care le-am batut de zeci de ori, deci nu ar trebui sa am surprize. Urcarea pe forestier „contine” mare parte din diferenta de nivel, urmeaza apoi o „tura” pana in Poiana Aviatorilor si inapoi. Pe Valea cu Apa sunt cateva zone tehnice, cu radacini si bolovani, unde o sa fie nevoie sa fac si  push-bike. O sa fie greu pentru ca, in mod „surprinzator” exista APA si noroi, ceea ce face sectiunea mai alunecoasa si periculoasa decat de obicei.

Coborarea din sectiunea „La Bancute” prin Poiana Stechil, Saua Tampei, pana in zona „La Iepure” din Racadau o sa fie o portiune foarte cursiva, cu ceva zone tehnice, care va echilibra balanta dupa urcarea pana in Poiana. Cu un ocol dat Tampei, ajungem din nou in Centru si la finish.

BikeRace-Maraton

Am participat si anul trecut la acest concurs si am mers chiar bine, imi propusesem10635836_824673617566546_9121591069927466023_n sa termin in 2 ore si am trecut linia de sosire la 2:01, fiind foarte multumit, avand in vedere pregatirea fizica si tehnica de anul trecut, dar si parcurgerea traseului-care nu a fost usor- cu fostul armasar, Cross GRX8, cu vreo 4 kg mai greu decat bicicleta actuala.

In 2015, organizatorii au introdus proba de Maraton, mai lunga, pe care imi propun sa o termin in maxim 3 ore (in secret as vrea un 2:45 🙂 ). Singura conditie este sa fiu in forma, sa nu mai am un episod ca la Cristian. Semnele sunt bune, nu mai sunt asa de avariat de nesomn, am si mancat bine zilele astea, plus ca am avut cateva ture de pregatire decente.

Asa ca, planul este urmatorul: tras tare pe urcare si prin Poiana, abordat in viteza- cu precautie totusi- a zonei Valea cu Apa, coborare rapida si cursiva pana in Racadau, apoi sprint spre finish. Suna bine, nu? Oricum, concurenta este acerba, 140 de participanti, destul de multi de la Ideal Geiger Team, NoMad Merida sau BikeXpert, deci o sa am cu cine ma compara, sau mai bine zis: o sa am un etalon la care sa aspir.

Multumesc partenerilor: Viticola SA, ProAlpin si Asociatia Copiii de Cristal pentru ca ma sustin (aka suporta 🙂 ) si…. sa ne vedem cu bine la finish.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *