Preview: BikeXpert Alpine Challenge: (re)pune Mountain in Mountain-Bike

GOL ALPIN = Zona situata deasupra limitei superioare a padurii, acoperita cu iarba, vegetatie pitica sau lipsita de vegetatie.

Nu ne-ntalnim extrem de des cu zone de gol alpin in concursurile pe care le avem, dar si cand ne intalnim….e cam epic. Uitatz’ numa ce privelisti am intalnit anul trecut, la cel mai greu concurs la care-am participat pana acum. Si imaginea nici nu e asa de reprezentativa, varful si „dominatia” naturii erau in spatele fotografului, care by the way, avea crampe si de aia s-a oprit. Iar daca s-a oprit, a zis sa imortalizeze momentul 😀 .

12143098_10153145920443085_7178203812839984457_n

Am suferit anu’ trecut, 7 ore (de fapt, 6:59 😀 ), din care vreo 2-3 de durere  care m-a cioplit un pic, mai exact mi-a intarit spiritul, ca cica ce nu te omoara, te face mai puternic. Recomand sa (re)cititi cum a fost aici. Am avut un sezon 2016 foarte bun, educativ si plin de experiente noi, care m-or ajutat sa cimentez nivelul la care am ajuns si sa incep incet-incet sa mai tai din diferenta fata de cei de pe primele locuri. Din pacate, calendarul pe care mi l-am propus nu s-a materializat, nu am putut participa la 4 munti, nici la Geiger-tura lunga, cele doua concursuri la care doream sa merg neaparat. Poate totusi e mai bine, pentru ca nu cred ca eram pregatit sa am o evolutie suficient de buna. Asa incat, participarea la concursul de maine este vitala pentru a „salva” sezonul, sau fie, pentru a-l completa si a-i da un pic mai multa culoare.

Profilul distractiei de maine (c)Bikexpertevents.ro

Profilul distractiei de maine (c)Bikexpertevents.ro

Din pacate, de ieri m-a atacat o raceala, care a pus stapanire pe mine si care-mi da batai de cap pentru maine. Nu e tocmai optim sa urci la +1700m cu durere de cap si nas curgator, dar mnoh, vitamina C + miere + paracetamol + nurofen = love si sper sa-mi treaca pana maine. Dupa cum ziceam, un organism foarte performant, care functioneaza la nivel inalt devine si foarte vulnerabil ( :))))))))))))))))))))))))))))))))))) ).  La Lupii Dacilor am mai fost asa, dar in ziua cursei n-a parut ca ma afecteaza prea tare, altele au fost problemele mele atunci.

Asa ca, obiectivul nu se schimba: trag la 6 ore anul asta. Este extrem de ambitios, mai ales ca anul trecut n-am mers chiar ff rau. Planul e simplu. Tocana la deal pana-n varf. Viteza pe coborare si un pic de energie pastrata pentru final, pentru ca asta e specificul concursului, te provoaca pana la finish, desi uitandu-te la profil ai zice ca dupa varful Romanescu e gata, ce-i mai greu a trecut. Acum, om vedea ce se va intampla la fata locului.

Din pacate, printr-o decizie romaneasca, Federatia de Ciclism a schimbat locul de desfasurare a Campionatelor Nationale de XCM, nu vor mai avea loc la Pucioasa, ci s-au mutat la Cluj, weekend-ul viitor. Nu numai ca a schimbat, dar a facut-o si pe sustache, neanuntand nimic, postand doar regulamentul acum ceva zile. Traseul de la Cluj e fain (am fost in primavara la Maratonul Faget), dar nu se compara cu cel de la Alpine Challenge. Pot sa inteleg ca apar probleme, ce nu pot intelege este acest spirit desprins parca din comunism, de secretomanie, o relatie foarte indepartata intre forul conducator si sportivi- foarte rece, acum, in epoca tehnologiei, cand cu Feisbucul dispare practic distanta intre parti. Din pacate, nu exista dorinta se pare, pentru o relatie normala, care sa duca sportul inainte. Aasa ca, no #CNXCM pt mine anul asta (si dupa cum arata lista de inscrieri, nici pentru multi altii). Crama Histria

Asta nu inseamna ca nu voi da totul la Pucioasa, pentru mine, acesta este terenul de lupta adevarat, asa ca, #forcetothefront, cu sprijinul Crama Histria, sper sa ne vedem dupa mai putin de 6 ore la finish.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *