Preview: Campionatele Nationale XCM-Amatori: BikeXpert Alpine Challenge, Pucioasa, DB

Update: Din pacate, codul portocaliu de ploi si starea traseului, care era impracticabil, au determinat organizatorul sa amane evenimentul, urmand sa fie reprogramat curand. Pana maine vom afla cand se va desfasura.

maraton1

72 Km cu +2300m… vs 53.3 Km si +1741m, cat imi arata mie pe Strava, care in descrierea organizatorului de la Geiger erau de fapt 50Km cu +1350m. Ideea e ca mai adaugam aproape jumatate de distanta si un pic mai mult de jumatate din diferenta de nivel. La pachet cu jumatate din timp. Matematic, pare perfect realizabil. Daca planul de acasa s-ar potrivi cu cel din targ, ar fi bine :).

Pentru a treia sau a patra oara in acest sezon, ma aflu in fata celui mai greu concurs de pana acum, caruia sper sa-i fac fata cu bine. Planul e simplu: ritm constant si cat mai rapid pana in varf, unde sper sa ajung in maxim 3 ore 30 si apoi la vale tras putin, ca sa pot sa ma incadrez in obiectiv. Practic, e fix ce am facut la Geiger, unde profilul era similar: o catarare mare in mijloc si alte provocari mai mici in rest. Hidratarea si alimentatia vor fi foarte importante, in contextul in care efortul va fi de mai lunga durata fata de obicei.

11999752_954641277890488_5874038324114728922_o

Cu siguranta o sa fie un concurs de povestit nepotilor, mai ales ca se anunta si ploaie, deci si niste noroi pe traseu, cu siguranta imi vor fi testate fortele fizice, dar mai ales cele psihice, insa tot ce-am experimentat si tot ce-am invatat anul asta, tot cu siguranta, imi va folosi si ma va ajuta sa ajung la finish in timpul pe care mi-l propun.

Le multumesc partenerilor mei: Viticola SA, ProAlpin si Asociatiei Copiii de Cristal, pentru ca sunt alaturi de mine si pentru ca m-au sustinut in acest prim an de activitate, dar si celor dragi, care ma incurajeaza si „suporta”, de fiecare data.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *