Preview: Cupa Nationala XCM #1- Avrig

Dau snooze un pic la povestea de la Faget Maraton, pentru a posta preview-ul concursului de astazi, prima etapa din Cupa Nationala de Cross-Country Maraton: Triada MTB #1- Avrig XCM.

Un concurs cam super fain, la care am participat cu placere si anul trecut, organizat ireprosabil de baietii de la Geiger Team. Anul acesta, pentru ca este si prima etapa din Cupa de XCM, are si o tura lunga, de 81 km cu o diferenta de nivel de 2000m, pe care o voi infrunta astazi.

profilul traseului lung (c) bikeromania.ro

profilul traseului lung (c) bikeromania.ro

Practic, peste traseul de anul trecut se adauga o bucla suplimentara, cu o mega-catarare la km 60, dupa cum se vede in poza de mai sus. As putea zice ca anul acesta obiectivul major este cupa de maraton, asa ca imi doresc in mod special sa merg bine la acest concurs, obiectivul declarat fiind sa termin in 6 ore max si sa prind macar un punct in clasamentul general al cupei (adica sa termin cel mult pe 16 in clasamentul open al amatorilor legitimati). Teoretic concurenta o sa fie maxima, toti barosanii participand de obicei la triada, pentru ca sunt cele mai faine concursuri de la noi.

Cu alte cuvinte, scopul este sa ma autodepasesc, sa merg constant bine si rapid si sa termin cu o medie de cel putin 13.5 km/h, foarte realizabil as zice, in contextul in care anul trecut am facut traseul scurt de 44 de k in 2 ore 45. Vedem cum se prezinta la fata locului, pare totusi ca vremea a tinut cu noi si n-o sa avem prea multe probleme cu noroiul.

Avrig 2016 (c) Daniel Rosu

Avrig 2016 (c) Daniel Rosu

Zaskarul a primit o revizie la furca, totul functioneaza optim, sper sa ma tina si picioarele in parametrii normali. Adica motto-ul zilei o sa fie: „Shut up and ride your fucking bike”. Fingers crossed sa n-avem probleme tehnice, merci @Crama Histria pentru suport si ….. uish me lac!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *