Preview: Iarna si primavara la mare

Dupa ce anul asta am avut iarna cum n-a mai fost de ceva vreme, e cazul sa vina primavara si sa reincepem activitatea competitionala.

De cand n-ai mai simtit mirosul specific de brad, in timp ce trageai ca berila pe vreo catarare, pe cine stie ce munte? De foarte mult timp, i know.

La start la Spring Race 2016 (c) Alex Flaut

La start la Spring Race 2016 (c) Alex Flaut

Apoi, de cand n-ai mai simtit briza marii, in timp ce trageai ca berila sa stai in plutonul fruntas, care alerga ca nebunu’? De foarte mult timp, i know si asta. In cel mai bun caz, de anul trecut, in cel mai rau caz, niciodata? :O

Ei bine, ai ocazia sa o faci in aceasta primavara-iarna, chiar de doua ori. Constanta Cycling Team organizeaza doua concursuri in perioada urmatoare, ambele in Dobrogea.

(c)helloftheeast.blogspot.ro

(c)helloftheeast.blogspot.ro

Hell Of the East, un concurs de tip XCM,  se desfasoara pe un traseu de 29 de km, cu 290m diferenta de nivel, in data de 26 februarie, cu start in localitatea Gura Dobrogei, undeva in nordul Constantei. Traseul nu se anunta tehnic, insa e de asteptat sa fie dificil, in contextul in care vremea probabil va continua sa fie rece. Ne asteptam deci la zapada, apa, gheata, noroi si un pic de vant puternic 😀 . Cam in acest registru se vor desfasura ostilitatile, de aici si numele concursului. Inscrierile inca sunt deschise, la un pret minim (30j de lei daca mai prindeti ultimele locuri din primul lot de 50, respectiv 40 pana la „umplerea” celor 100 de locuri disponibile). Este cu siguranta un eveniment bun pentru a pune sangele in miscare, respectiv pentru a testa straturile de slana acumulate in perioada de iarna.

(c)poianaspringrace.blogspot.ro/

(c)poianaspringrace.blogspot.ro

Spring Race, un concurs mai in primavara, pe 8 si 9 aprilie, consta in parcurgerea unui traseu de 24 km cu 90m diferenta de nivel, in alergare (pe 8 aprilie) sau cu mtb-ul, pe 9, a doua zi. Am fost anul trecut la acest concurs si am ramas cu impresii foarte bune dupa el (desi parerea mea poate fi putin subiectiva), dupa cum povestesc aici.  Au fost cateva erori, mai ales pe zona de comunicare, dar organizatorii si-au insusit feedback-ul si anul acesta nu au mai fost probleme. La fata locului, evenimentele s-au desfasurat destul de smooth, cu mici chestii de imbunatatit, care sunt totusi inevitabile. Per total, un sprint care mi-a tinut pulsul foarte sus, pentru ca am si avut adversari de calibru, care au reusit sa ne alerge bine bine. Vremea a fost perfecta, locatia e aproape de oras si oamenii au fost chiar de omenie. Inscrieri deschise, tot la 30 de lei, aici.

(c)Alex Flaut

(c)Alex Flaut

Va povestesc despre aceste evenimente pentru ca sunt printre cele mai timpurii concursuri din sezonul 2017, dar si pentru ca sunt sustinute de prietenii mei de la Crama Histria,  desfasurandu-se in „spatele curtii” lor, gen.

Asa ca, punetz mana si va inscrieti, daca doriti sa va bucurati de mare si soare (mai ales in aprilie) si cam atat. Era o melodie cu fetitele,  cu nu mai stiu ce, dar e cam depasita 😀 , asa ca nu o mai amintim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *