Preview: Maratonul Vinului, Urlati, PH

Scorul este 1-1, un fail si un concurs ok. Iar sambata urmeaza runda 3: Maratonul Vinului 2015.

Un concurs diferit fata de cele la care merg de obicei, are loc in viile din jurul localitatii Urlati, aproape de Ploiesti. Este diferit prin amplasarea geografica, intr-o zona mai deluroasa, dar mai ales prin faptul ca se va „alerga” in soare. Din ce informatii am cules de la colegii care au participat anul trecut, nu e pic de umbra pe traseu. La ora startului se anunta 32 de grade, o caldura dogoritoare, deci vom avea un inamic care va pune bete in roate concurentilor. Oricum, se putea si mai rau, daca ploua, am fi concurat intr-un glod lipicios si alunecos, mult mai chinuitor decat o cursa in cuptor.

Formatul este de tip XCO, un traseu de 18 km cu 400m diferenta de nivel, pe care il voi parcurge de doua ori. Traseul nu e neaparat foarte greu, avem sectiuni de asfalt, drum forestier si niste drumuri prin vie, cu doua urcari mai pronuntate. O sa fie insa dificil, din cauza caldurii si a aglomeratiei (sunt asteptati la start peste 600 de participanti).

MarVin

Nutritia, protectia cu crema „anti-soare”  si dozarea efortului sunt elementele pe care trebuie sa le am in vedere pentru a duce la bun sfarsit concursul. Forma este la un nivel bun, am mai acumulat ceva ore si km de la BikeRace, asa ca: sunt optimist.

17984157913_ecfb1b7c9a_k

Pe langa cele enumerate mai sus, cuvantul cheie la acest concurs o sa fie hidratarea. Toata lumea stie ca trebuie sa te hidratezi foarte bine atunci cand faci efort (un articol pe aceasta tema: aici), insa, avand in vedere traseul si temperatura pe care vom concura, cu atat mai mult este important sa fiu bine hidratat. Si nu, nu merge hidratarea cu bere sau alte  „racoritoare” de acest tip :))).

ProAlpin

Le multumesc partenerilor Viticola SA, ProAlpin si Asociatiei Copiii de Cristal pentru sustinere. Asa ca, wish me luck si nu uitati ca puteti sa va abonati cu adresa de mail, pentru a fi la curent cu ultimele noutati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *