Preview: MTB XC Stejarii Seculari, Cristian

Sambata e primul concurs „pe bune” de anul acesta, dupa aventura pe sare de la Slanic Prahova. Suprafata de rulare se schimba- revenim pe Terra Firma (asta daca nu o sa vina ceva potop, astfel incat sa se dezlantuie noroaiele si sa fie la fel de alunecos), insa formatul ramane acelasi. Avem tot un XCO (Cross-Country Olimpic), adica 4 ture pe acelasi circuit: unul de 5.1 km, cu o diferenta de nivel de +210m, deci 20.4 km cu +840m. Asa ca trebuie sa aplic ce-am invatat la Slanic: la XCO se merge tare de la inceput, nu te pastrezi pentru final, pentru ca acesta vine rapid, nu dupa multe ore, ca la maraton.

traseuam (1)

Nivelul se anunta destul de ridicat: 109 concurenti pe tura scurta, o privire aruncata pe lista de inscrieri ne arata nume cunoscute, prezente pe podium la multe concursuri din ultima perioada- echipieri ai BikeXpert sau Giant Team, team-uri puternice de la noi din tara.

In ceea ce priveste pregatirea mea, tot ce-am lucrat anul asta- chiar ieri ma uitam ca am depsit mia de km parcursi,  sper sa contribuie la un ritm decent. Obiectivul este sa termin in prima jumatate si daca se poate, sa nu fiu mai lent cu mai mult de un minut/km fata de castigator, desi pare cam ambitios, asta dupa ce saptamana aceasta am descoperit cum e sa dormi in reprize, respectiv cum nu dormi cand copilul are colici:).

Cert e ca ma bucur ca incepe (cu adevarat) sezonul si astept cu nerabdare sa vedem cum decurge.

Pana una alta, va amintesc ca puteti sa va abonati cu adresa de mail (formularul din dreapta), pentru a primi o instiintare de fiecare data cand postez ceva, sa nu pierdeti nimic din ce am de zis ;).

Inchei prin a multumi partenerilor: Viticola SA, ProAlpin si Asociatia Copiii de Cristal pentru sustinere si incredere.

Ne vedem maine, la Cristian!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *