Preview NapoCUP XCO & Faget Marathon: Spre Clujuri, sa le biruim!

Am o senzatie placuta si ciudata in acelasi timp. Shit just got serious, cum ziceam, pentru ca azi spargem usa spre Cluj, locul unde se vor desfasura doua concursuri foarte importante din sezon. Am fost si anul trecut si a fost foarte faina deplasarea, cam cum ar trebui sa fie cand vrei sa te numesti sportiv. Dpdv rezultat n-a fost cum speram, dar mi-a fost invatatura de minte si anul asta merg cu alta mentalitate.

Desi au fost si minusuri, per total mi-au placut cele doua competitii organizate de Clujul Pedaleaza. Chiar daca traseele nu au fost cele mai tehnice si interesante, organizarea a fost profi, de la inscriere, ridicare pachete, mediatizare, numar de participanti, cum a decurs evenimentul la fata locului, etc., toate au fost foarte ok. Inca o hiba cu premierea, dar, per total, doua concursuri de la care organizatorii au ce invata. Anul asta au modificat ambele trasee, introducand niste chestii mai tehnice, pastrand in rest toate punctele pozitive.

NapoCUP XCO- UCI C2/ NatCUP XCO #1

200+ concurenti se vor bate pe traseul clujean de 4.5 km, care te sparge din prima cu niste urcari sustinute, apoi niste „sus-jos-uri” care sa-ti taie gazul si mai tare. Organizatorul a luat nota de feedback-ul de anul trecut si a introdus niste zone de  „rock garden”, ca sa mai pipereze un pic scena bataliilor ce se vor da. Foarte fain e ca vor fi starturi separate, asa ca, dupa ce ne dam la 11, vom putea sa vedem si profesionistii la treaba, la ora 13. Anul trecut a fost super interesant sa vad cum merg ei pe zonele pe care eu m-am chinuit/miscat ca un melc, doar cu doua ore inainte. 35 de Eliti la start, un numar de invidiat pentru orice concurs din Romania (si chiar international).

Niste pietre (c) clujulpedaleaza.ro

Niste pietre (c) clujulpedaleaza.ro

Voi participa in cadrul primei etape a Cupei Nationale de XCO, in clasamentul amatori Open, asa ca, nu am asteptari legate de clasare, ca vor veni toti barosanii, dar imi doresc in schimb sa merg mult mult mai bine ca anul trecut, adica sa prind trei ture in primul rand, sa dau tot traseul si sa trag tare tot concursul. Planul suna bine, zic eu.

Traseul XCO (c) clujulpedaleaza.ro

Traseul XCO (c) clujulpedaleaza.ro

BT Faget UCI Marathon Series

UCI Marathon Series este un fel de Cupa Mondiala de XCM, concursurile din aceasta categorie fiind teoretic cele mai jmechere maratoane ever. Cel de anul trecut a fost putin cam scurt si putin cam non-tehnic, si din nou, organizatorul a ascultat vocea poporului si a actionat. L-a lungit spre 78 de km, cu +2200 hm si cu niste portiuni mai tehnice, ceva pietre si poteci sapate prin deal (ca munte nu prea e in zona). Asta nu inseamna ca n-o sa avem de munca, va zic doar cum se cheama ultima urcare: Golgota… si credeti-ma, isi merita numele 😀 😀 , mi-o amintesc foarte bine de anul trecut. Si aici orgainzatorul s-a depasit, 65 de eliti la start! :O . Printre care si polonezii de la JBG-2 Professional MTB Team, care au dominat anul trecut si care au aratat ca au clasa.

inainte de start, anul trecut. (c) Lorand Portik

inainte de start, anul trecut. (c) Lorand Portik

Obiectivul este o clasare cat mai buna, chiar daca forma nu prea exista, voi compensa din dorinta si determinare 😀 . Zaskarul a trecut printr-o cura de slabire si a primit niste piese performante, frane ca noi, deci… la lupta cu el. Dupa cum am mai zis, maratoanele imi plac cel mai mult, se potrivesc mai bine cu motorul meu diesel, asa ca, ma bucur ca am prima sansa sa trag cu adevarat tare si cu placere in acest sezon.

78 de km de distractie (c)clujulpedaleaza.ro

78 de km de distractie (c)clujulpedaleaza.ro

Multumesc Crama Histria pentru sprijin si succes tuturor participantilor! See you la fata locului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *