Preview: Night Riders XCO- NOT a walk in the park

Iata-ne ajunsi in ziua cursei, care va avea loc noaptea 😀 . Diseara „alergam” la Night Riders XCO, in centrul Brasovului. Si, desi in titlu am zis ca nu e a „walk in the park”, de fapt este, pentru ca (cel putin eu) mai mult am mers pe traseu, decat m-am dat cu bicicleta 😀 😀 . Asa ca, de fapt o sa fie un „duatlon in the park”.

traseul, de pe Strava

traseul, de pe Strava

Miercuri am facut doua ture, sa vedem cum este, ultima chiar la lumina farului. Incepe in parc, cu „doar” 3 urcari foarte abrupte, pe care, la cel putin doua ma opresc si pe a 3-a o urc de 3 din 4 ori (ish). Si asta s-a intamplat cand eram doar 4 insi pe traseu, cand o sa fim vreo 50, cati se pare ca vor concura, si sa vrei sa le dai nu prea o sa poti, din cauza aglomeratiei. Dupa ce se gata plimbarea prin parc, urcam de la Turnul Alb spre zona de Belvedere, acul de par de la Warthe- unde-i steagul. Ei bine, aici incepe zona de serpentine, vreo 6-7 parca, pe care…nici barosanii nu le dau pe toate. Poate elitii sa le dea, desi nici la ei nu sunt sigur (la toti). Pe langa faptul ca sunt curbe foarte stranse, sunt si stramte, mai au si ceva santuri pentru drenarea apei, mai sunt si destul de in cap… Cert e ca eu m-am dat jos de mult mai putine ori decat mai experimentatii si mai tehnicii mei colegi, m-am dat jos o singura data, la inceput si am fugit pana la baza sectiunii 😀 .

In fine, ajungem la maternitate, facem o revenire pe asfalt, pana cand iar (ma) ne oprim, pentru a urca doua scari inalte, in zona dupa ziduri. Apoi vine urcarea principala, inapoi la Turnul Alb, de unde ajungem la o coborare abrupta, care iese in parcarea dinainte de zona de start si care se termina cu o „cadere” de peste un metru, unde inteleg ca se va amenaja un fel de rampa, din europaleti.

Aveam preconceptia ca o sa fie un traseu soft, ca nu prea are pe unde sa fie nasol, dar organizatorii au reusit „sa inventeze” niste poteci de nicaieri. Astfel, este cel mai greu XCO din toate cele la care-am fost, asa ca obiectivul este sa prind toate cele 4 ture. Adica sa nu incheie elitele cele 6 ture pe care le au, inainte sa o incep eu pe a 4-a. Pare amuzant si super simplu, dar la cum arata traseul… este intr-adevar un obiectiv ambitios. Pe langa asta, imi doresc sa stau cat mai mult „pe ea” si sa nu-mi rup mufa 😀 . Poate de fapt nu e foarte tehnic, dar pentru ca vom concura pe intuneric, cu siguranta o sa fie foarte dificil de abordat.

Asa ca, force to the front, cu sprijinul Crama Histria, sper sa ajung la final cu bine si sa-mi indeplinesc obiectivul. Bafta tuturor participantilor si sper sa fie multi spectatori, sa profitam de locatia ultra-central-urbana, sa aratam cat de fain este sportul nostru.

#haicasepoate #omg #xcoftw!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *