Preview: TBT Race 2016- Saschiz

Cam lunga pauza, huh? Dupa 3 saptamani de la Poiana Brasov XC Race, iata-ma aproape de  o „racing day”, urmand ca maine sa dam pedala la deja-celebra TBT Race, de la Viscri/Bunesti/Saschiz/in fiecare an e alta localitate baza cursei. Transilvania Bike Trails Network este reteaua de trasee de bicicleta care leaga localitatile sasesti din zona, realizata de Fundatia Adept cu ceva fonduri elvetiene-europene. Va fi a 3-a vizita pe care o fac la acest concurs, unul la care revin cu maxima placere, de fiecare data.

anu' trecut, pe ultima linie dreapta, eram aero :D

anu’ trecut, pe ultima linie dreapta, eram aero 😀

Traseul este fain amenajat si chiar daca nu are chestii tehnice care sa te incerce, tot te sparge cu urcarile, mai ales daca o sa fie cald si soare puternic si te tine in priza pe coborare, pentru ca foarte usor te poate fura peisajul ori suprafata de rulare. In esenta, e un concurs de fuga aka de bulan. Anu’ trecut a fost unul dintre cele mai bune concursuri pe care le-am facut, am avut energie pe toata durata si „am fugit” pana la sosire, destul de aproape de top 10 la categorie, intr-un pluton numeros. Cronica, aici, in caz ca nu ati cetit-o atunci.

Noutatea in 2016 o reprezinta traseul, care are acum doua variante, lung si scurt, pentru ca intre timp s-au mai dat in folosinta sectiuni noi ale retelei (care in total va avea 100 km). Astfel, 78 de km cu +1700m ne asteapta maine, cu niste urcari destul de grave, dar mai ales cu niste peisaje super, pe care sper sa nu am timp sa le admir, datorita vitezei uimitoare cu care voi merge 😀 😀 😀 .

(c) TBT Race

(c) TBT Race

Concursul este organizat de NoMad Multisport, practic de echipa NoMad Merida, deci, ca in fiecare an, o sa fie fara cusur. Fara batai de cap, scena perfecta pentru a te concentra la ritmul tau si la o evolutie cat mai buna. Avand in vedere distanta si durata, hidratarea si alimentarea vor fi punctele cheie, pe care sper sa le administrez in cel mai potrivit mod, astfel incat sa pot sa ajung la final in 4 ore 30, cu o medie de aproape 18Km/h, destul de mare, pe o distanta asa de lunga. Om’ vedea cum merge, obiectivul este ambitios, dar traseul asta a fost prietenos cu mine, sper sa ii tina naravul. 12967371_962697947158962_4316625180649413422_o

Deci, cu sprijinul Crama Histria, sper sa am o cursa lina, distractiva si cat mai rapida,  cu un rezultat bun, pe care sa-l sarbatoresc cu un Cabernet Sauvignon, care vad ca e recomandat langa o pastrama de berbecut, dar cred ca merge si cu o shaormica de berbecut 😀 😀 , meniul unui sportiv adevarat :O .

Bafta tuturor participantilor, care nu vor fi putini, undeva la 500+, sper sa tina vremea buna si sa avem o experienta faina.

CYA in Saschiz, care merita vizitat si pentru mostenirea saseasca, ca de altfel, toata zona Viscri-Bunesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *