Preview TBT Race: Back in Action

A trecut luna iulie, care anul asta s-a nimerit sa fie fara concursuri planificate. A fost o luna in care am putut sa ies la mai multe ture, in urma carora cred ca am imbunatatit destul de mult forma sportiva, dar si anumite aspecte care tin de tehnica, pe langa dublarea mediei orelor de antrenament, care in perioada de primavara scazuse semnificativ.

Asta dupa ce am reusit sa duc intr-un final furca la revizie, pentru un pic de TLC si pot doar sa fiu suparat ca nu am dus-o mai repede 🙂 . Pe langa blocajul care nu mai functiona, nici amortizarea nu era la nivelul dorit. Diferenta este evidenta si sunt foarte multumit de cum functioneaza. O treaba impecabila facuta de Ace of Spanners, un service din Brasov pe care-l recomand inaintea celor „cu nume”, mai ales pe partea de furci (si amortizoare).

Asa ca, back in action, ca a trecut mult timp de cand  nu am mai simtit concurenta suflandu-mi in ceafa, respectiv inima in gat pe vreo catarare, pedaland cu ardoare dupa cei din fata. Locul bataliei, TBT: Transilvania Bike Trails Network, o retea de trasee de cicloturism, care leaga satele sasesti din Transilvania, oferind niste privelisti superbe.

micsorata-tibi-zorele

Anul acesta startul se da din Crit, la ~90 km de Brasov. Traseul va avea 47 de km, cu o diferenta de +800 de m. In general, vorbim de poteca tip single trail, bine amenajata de organizatori, cu doua urcari destul de pronuntate.

Anul trecut, am plecat din spatele grupului  si am stat intr-o mare ingramadeala pe prima urcare, pentru ca nu puteam depasi concurentii care urcau pe langa bicicleta. Apoi am intrat cumva in ritm,  desi  cauciucurile cu care era echipata bicicleta Cross nu erau cele mai potrivite pentru noroi, fapt ce mi-a ingreunat evolutia. Chiar si asa, la cel mai lung concurs din 2014, fara prea multa benzina pe final, am terminat pe locul 103 din 258, cu ~4 ore 30′. Pentru ca s-a modificat zona de start, sper ca nu va mai fi aglomeratie si ca voi putea sa merg in ritmul meu, fara probleme sau incidente, hopefully.

Imi doresc sa termin aproape de 3 ore, asta ar insemna o medie orara de 16 km/h, realizabil. Cert este ca mi-e dor, ma mananca pedala si de abia astept.

Multumesc inca o data sposorilor: Viticola SA, ProAlpin si Asociatiei Copiii de Cristal pentru sustinere si sper sa mearga totul struna, sa am o evolutie buna si un rezultat pe masura.

Mai jos un rezumat video al editiei 2014:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *