Preview: Triada MTB- etapa 1: Avrig

Trecem la lucruri serioase. Triada MTB este seria de concursuri cea mai „celebra” din Romania, recunoscuta pentru traseele complicate si faine, pentru organizarea fara cusur si pentru ca este  printre putinele serii de  concursuri unde se intocmeste un clasament general-dupa cele 3 etape. Cel putin in acest moment, pentru ca se tot zvoneste ca se va organiza o Cupa Nationala, sub egida federatiei, dar inca nu a aparut si pentru Cross-Country, ci doar cea de Gravity.

Mai este apreciata pentru medaliile de finisher,  din 3 bucati, care puse impreuna formeaza un disc de frana, o amintire a celor traite pe traseele din jurul Sibiului. Cel putin din cate am vazut/primit eu, organizatorii triadei au fost cei mai creativi. Daca anul trecut am primit doar una bacata- pentru Geiger, anul asta vreau discul intreg.

Incepem cu Avrig MTB Race, cea mai soft din cele 3 etape, dar asta nu inseamna ca o sa fie o cursa usoara. 45 de km cu +950m diferenta de nivel. Depinde foarte mult de vreme. Daca-i soare, nu e cel mai greu traseu. Daca ploua si e noroi….o sa ne cam dea batai de cap.

Avrig

(c) Triada MTB

Oricum, „that’s what we train for”, asa ca, voi face tot posibilul sa ma bucur de organizare si traseu si voi incerca sa termin cat mai in fata. La Triada vine toata floarea din tara, deci o sa fie mare bataie pentru locurile fruntase. Fiind „mai scurt”, o sa schimb strategia mea clasica, nu mai plec usor sa-mi pastrez energia, ci o sa fortez de la inceput, ca sa termin cat mai repede. Calitate vs cantitate :D:D. Sper numa’ sa pot sa duc cat mai mult, sa nu ma „sfarsesc” la jumate’.

Pentru ca sunt atat de multe necunoscute, e greu sa-mi propun un rezultat, voi fi bucuros sa termin undeva intre 2:30 si 3 ore. Depinde mult de conditiile de la fata locului. Oricum, Zaskar-ul e pregatit, echipamentul cu Crama Histria e pregatit asa ca, pedal to the metal, ftw!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *