Preview: Winterduatlon, Cheile Gradistei, Fundata

Cam devreme sa postez un race-preview, dar iata ca se intampla. Sezonul 2017 incepe inca din iarna, cu un concurs foarte atipic, un duatlon, sau mai bine zis, un Winterduatlon. O competitie suport pentru etapa europeana din Wintertriathlon ETU European Cup, care pare the shit. Mai exact: Winter triathlon involves a run, mountain bike and cross country ski (langlauf) – all on snow. Course distances are set on the day to achieve a winning time of around 80-90 minutes, after taking account of the snow conditions. New challenges are presented and wonderful opportunities are there for those seeking the next multisport horizon.

Am mai participat la un singur triatlon pana acum, Herbalife Tri de la Brasov, anul trecut, deci nu imi este foarte cunoscuta ramura aceasta a sportului. Cert este ca organizator este Federatia Romana de Triatlon, care la prima vedere imi pare ca face o treaba foarte buna.

(c) frtri.ro

(c) frtri.ro

Pentru ca nu le am cu ski-ul cross-country, bine…de fapt cu niciun tip de ski sau sport de iarna, o sa ma bat la duatlon, alergare + mtb.

Winterduathlon – Open Race
– 2 km run
– 8 km MTB
– 4 km run

Nu par multi kilometri, dar n-o sa fie usor, avand in vedere ca „ostilitatile” se desfasoara la +1400m, in zapada destul de mare probabil, plus ca exista tranzitia asta de la alergare la mtb si inapoi. Mai mult de atat, va trebui sa am grija sa nu trag „ca animalu’ ” la mtb, ca sa pot sa parcurg intr-un timp decent si etapa a doua de alergare.

In ceea ce priveste concurenta, nu prea ii stiu, probabil ca sunt mai multi triatlonisti, i-am retinut insa pe Adi Popa de la Bulls si pe Bogdan Juncu de la Elephant Bike, de care voi incerca sa ma tin. O sa fie dificil, avand in vedere iarna lunga si grea care nu s-a incheiat inca, respectiv kilele suplimentare pe care o sa le car dupa mine.  Ma bucur in schimb ca vin primele semne ale revenirii, hai vara….hai, gen.

Asa ca, ne vedem sambata, la munte, in zapada…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *