Prezentare curs „Terapia asistata de animale” @ Copiii de Cristal

Pentru prima data in Brasov, la sediul Asociatiei „Copiii de Cristal”, va avea loc un workshop de prezentare a cursului postuniversitar „Terapia si Activitatile Asistate de Animale pentru persoane cu nevoi speciale”, la care va invitam sa participati. Workshop-ul va fi sustinut chiar de catre cadrele universitare de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, iar intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

Presentation1-671x330

Prezentarea cursului postuniversitar „Terapia si Activitatile Asistate de Animale pentru persoane cu nevoi speciale” va avea loc pe 14 noiembrie, incepand cu ora 10:00, la Centrul de Interventie Specializata in Autism al Asociatiei „Copiii de Cristal” de pe Str. Panselelor. Cursul va fi prezentat de Conf. Dr. Abil. Alina S. Rusu (Universitatea Babes-Bolyai, Prodecan Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei), Conf. Dr. Abil. Andrei D. Mihalca (Prorector, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, Diplomat ECZM) si Sef Lucrari Dr. Ciprian Ober (Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, Rezident ECVS).

Cursul este acreditat de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice si se desfasoara in regim de invatamant la distanta, pe o perioada de 6 luni, numai la Cluj-Napoca. Urmatoarea perioada de înscriere este in decembrie 2015, iar aici puteti sa aflati mai multe detalii despre dosarul cu care puteti aplica: http://psiedu.ubbcluj.ro/doc/curs_perfectionare/editia-05-curs_postuniv_terapie_asistata_de_animale.pdf

Cursul isi propune sa ofere notiuni teoretice si practice de constientizare a valorilor, implicatiilor si efectelor terapeutice si educationale ale interactiunilor om-animal in imbunatatirea calitatii vietii umane si animale, cu accent pe metodele de optimizare a calitatii vietii la persoanele cu nevoi speciale, precum si conceptualizarea legaturii om-animal din perspectiva etologiei aplicate si a managementului riscului zoonotic in interacriunea cu animalele.

Grupul tinta de adresare este reprezentat de psihopedagogi, pedagogi, asistenti sociali, asistenti personali, specialisti in terapie ocupationala, kinetoterapeuti, consilieri psihologici, psihoterapeuti, educatori, profesori de biologie, medici de familie, medici veterinari, parinti ai copiilor cu nevoi speciale, personal al gradinilor zoologice si studenti masteranzi din domeniul stiintelor socio-umane si medicale, dar nu numai. Oricine isi doreste sa afle lucruri noi despre terapia asistata de animale poate lua parte la acest workshop.

„Am vazut acum doi ani filmul ”After Thomas” si, de atunci, visez la ziua in care vom putea aduce si la centrele asociatiei noastre un caine dresat pentru terapia copiilor cu autism. Iata ca visele devin realitate cand ai colaboratori dedicati si prieteni adevarati. Cu acest workshop incepem practic pregatirea specialistilor nostri, dar nu neglijam nici toate celelalte nevoi pe care le vom solutiona treptat. Va asteptam cu drag la workshop-ul gazduit de asociatia noastra si va rugam sa va înscrieti din timp, pentru a putea fi siguri ca prindeti loc”, a declarat Gabriela Plopeanu, presedintele Asociatiei „Copiii de Cristal”.

Pentru a participa, va rugam sa trimiteti un email la adresa contact@copiiidecristal.ro si sa argumentati de ce doriti sa luati parte la acest eveniment precum si calitatea in care doriti sa participati si organizatia pe care o reprezentati. Vi se va oferi un raspuns de confirmare. Numarul de locuri este limitat si vom procesa email-urile dvs. in ordinea sosirii lor la adresa de email mai sus mentionata. Multumim si va asteptam!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *