Romanii, ca brazii, la Cupa Mondiala #2

In acest weekend are loc la Albstadt, in Germania, a doua etapa a Cupei Mondiale de Mountain Bike XCO, etapa la care avem si cativa reprezentanti romani.

In cursa baietilor Elite, din cei 146 (!) de starteri, unul este roman: Vlad Sabau de la Imprezzio Cannondale, care va incerca sa-si imbunatateasca rezultatul de la prima etapa, cea din Nove Mesto-Cehia, care s-a desfasurat weekendul trecut si pe care a incheiat-o pe locul 116.

Avem apoi doi baieti U23 care se vor bate pentru clasari cat mai bune: Vlad Dascalu de la Dinamo BikeXpert va trage tare, la prima sa Cupa Mondiala, dupa niste rezultate foarte bune in Spania, unde s-a batut cu medaliati olimpici si legende ale sportului (gen Coloma sau Hermida). El are numar de start 33 si inclin sa cred ca poate spera la un top 20, daca toate-i vor merge bine.

Apoi, campionul national XCE, Ede Molnar, tot de la BikeXpert Dinamo, va trage si el la un finish bun, cu toate ca pleaca mai din coada plutonului, ceea ce-l va dezavantaja semnificativ.

"lotul" Romaniei la etapa de Cupa Mondiala (c) Federatia Romana de Ciclism

„lotul” Romaniei la etapa de Cupa Mondiala (c) Federatia Romana de Ciclism

In cursa fetelor Elite o vom avea pe Karina Bonta, de la BikeXpert, aflata (cred) la prima etapa de Cupa Mondiala la care participa.

La fata locului mai avem si doi juniori de la aceeasi echipa: Tudor Cazaceanu si Alexandru Belgiu.

Etapele vor fi live, pe redbull.tv, cursa fetelor sambata, urmand ca pe baieti (eliti) sa-i vedem duminica. Tot aici puteti vedea si reluarea etapei de la Nove Mesto, in caz ca ati ratat-o.

Sa le uram succes tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *