Semne bune anul (2016) are :)

Desi nu s-a incheiat anul competitional, publicarea calendarului Uniunii Cicliste Internationale ne aduce vesti bune pentru anul 2016. Ne prezinta o „recolta” importanta de concursuri care se vor desfasura pe teritoriul Romaniei. Nu mai putin de 7 evenimente sunt inscrise in calendarul UCI, ceea ce ne poate bucura din mai multe puncte de vedere. In primul rand, la Elite vom avea ocazia sa vedem la lucru si concurenti din strainatate, care ii vor provoca pe ai nostri sa se autodepaseasca si sa lupte pentru punctele UCI. Acestea conteaza in clasamentul federatiei internationale si ne ofera locuri de participare la diversele competitii pe care le organizeaza (Jocurile Europene, Campionatele Mondiale, etc). Apoi, noi amatorii, vom avea ocazia sa concuram pe trasee frumoase, tehnice si bine amenajate, dar si in conditii mai bune, stiut fiind ca includerea in calendarul UCI aduce dupa sine obligativitatea respectarii unor standarde mai inalte.

calendar uci

Sunt foarte entuziasmat mai ales pentru Maratonul Faget, care o sa fie un eveniment din UCI MTB Marathon Series, a doua competitie ca importanta in disciplina XCM, dupa Campionatul Mondial, dar si pentru MTB XC Stejarii Seculari, care se va desfasura la noi in judet, la Cristian. Este un concurs care mi-a placut foarte tare si in 2015, desi nu m-am descurcat prea bine 😀 (click pe link sa cititi ce-am facut). Dar, la anu’, ma voi razbuna.

Pe langa cele doua, voi participa si la Paltinis MTB Project, parte din Triada MTB, pe care doresc sa o abordez in intregime in 2016.

Astfel, calendarul pe anul viitor se contureaza usor usor, sper doar sa fiu sanatos si sa continui evolutia sportiva, astfel incat sa concurez la un nivel mai ridicat, pe masura dificultatii concursurilor la care voi participa. Wish me luck & stay tuned.

PS: pana una alta, am intrat pe ultima suta de metri pana la  Campionatul National XCM Amatori, care urmeaza „sa ma testeze” sambata. Vremea de afara nu e cu mult diferita fata de 12 septembrie, cand evenimentul s-a amanat, dar sper sa-si revina pana la data startului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *