Ultimu’ stinge lumina

Ma apucasem sa scriu preview-ul pentru Sugas Race, incurajat de vremea de afara, unde nu mai ploua de vreo trei zile. Alesesem titlul asta, pentru ca fix asa e, „ultimul stinge lumina” peste sezonul 2016, al doilea pe care-l fac ca sportiv legitimat, la nivel amator. Nu fac acum o retrospectiva sau analiza a sezonului, avem timp pentru asta in iarna ce va sa vie, pot sa zic doar ca a fost un an foarte fain, in care-am avut ocazia sa ma antrenez mai mult, sa concurez mai mult si mai ales, mult mai bine fata de anul trecut.

2016, ai fo' de treaba, pa si tie! (c) deja cunoscutul Traian Olinici

2016, ai fo’ de treaba, pa si tie! (c) deja cunoscutul Traian Olinici

Pe langa multe satisfactii, am avut si dezamagiri: la Zarnesti XCO, NapoCup XCO sau la Campulung, pe langa problemele tehnice de la Bike Race, dar si aceste experiente m-au ajutat sa devin mai bun, dar mai ales sa-mi schimb atitudinea fata de o cursa care nu merge asa cum iti propuneai. Ma intorc la diferenta dintre a castiga si a avea succes, pe care-am abordat-o intr-un post anterior. Sau, dupa cum zicea prietenul si colegul Sebi Cirdeiu: ” o cursa e pierduta in momentul in care ai cedat psihic si te resemnezi”.

Sugas Race s-a anulat/amanat pe primavara 2017, in primul rand pentru ca traseul a ramas impracticabil si mai apoi, pentru ca prognozele meteo sunt sumbre pentru weekendul asta. Imi doream sa mai gust din feeling-ul  pe care ti-l da o competitie de MTB si/sau din gustul noroiul covasnean, dar pana la urma, cred ca a fost decizia corecta, pentru siguranta participantilor dar si pentru succesul competitiei (mai ales dpdv numar de concurenti).

Asa ca, numa’ bine ca ajung la Maratonul Rafael, unde voi alerga 10K pentru o cauza nobila: sustinerea activitatii Fundatiei Rafael. Un ultim efort competitional, dar totusi, amical, inainte de a asculta sfaturile lui Robert Dobai despre cum ar trebui sa fie perioada de tranzitie si de a intra in iarna „polara” care vine pe meleagurile noastre muntoase.

See ya’ there! pentru cei ce s-or inscris, respectiv, daca nu dar totusi vreti sa donati ceva, aveti la dispozitie pagina Fundatiei Rafael.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *